Rețetă minestrone sardiniană, supa longevității oamenilor care trăiesc până la 100 de ani

Rețetă minestrone sardiniană, supa longevității oamenilor care trăiesc până la 100 de ani

Rețetă minestrone, supa longevității. Inspirată de supa super-sănătoasă, plină de legume și leguminoase, savurată de locuitorii longevivi ai Sardiniei, această supă minestrone sardiniană este natural vegană și perfectă pentru zilele fără carne.

Această supă bogată în legume conține o mulțime de fasole aromată și câteva dintre legumele mele preferate de primăvară, inclusiv tulpini de broccoli și fenicul.

Rețetă minestrone sardiniană

De asemenea, conține o mică și interesantă pastă sardiniană numită fregola (disponibilă și în variantă organică), care are dimensiunea unor pietricele și este prăjită, oferindu-i un gust mai intens și un aspect rustic, cu nuanțe variate.

Ingrediente pentru minestrone sardiniană:

Legume — Minestrone necesită întotdeauna multe legume. Poți folosi rețeta aceasta ca ghid, dar nu ezita să înlocuiești cu orice ingredient de sezon sau cu preferatele tale.

Roșii — Aceste mici globuri roșii sunt pline de umami. Folosim 2 tipuri de preparate din roșii aici: zdrobite și pastă. Aceasta din urmă este făcută din roșii care au fost gătite până devin foarte concentrate, adăugând multă savoare supelor și altor preparate. Este o armă secretă pentru a face supe grozave!

Fasole — Este un ingredient esențial în dieta din Zonele Albastre, și pe bună dreptate. Este ieftină, hrănitoare și ușor de gătit. În această rețetă, am folosit fasolea Great Northern, plus fasolea fava pentru a diversifica. Poți folosi aproape orice tip de fasole îți place, fie că este vorba de fasole pinto, cannellini sau neagră.

Am cerut fasole la conservă pentru ușurința pregătirii, dar cu siguranță poți începe cu fasole uscată. Cred că este grozavă și are un gust intensificat, dacă nu uitați să o lăsați la înmuiat din timp.

Apă — Minestrone este una dintre supele care strălucesc folosind doar apă, fără a fi nevoie de supă de pui sau legume. Acest lucru se datorează faptului că legumele și roșiile eliberează multă savoare, iar folosirea apei face ca supa să aibă un gust „ușor”, în ciuda listei lungi de ingrediente. Desigur, poți folosi și supa preferată în loc de apă, în aceleași cantități.

  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceapă mică galbenă sau albă, tocată
  • 1 morcov mediu, curățat și tocat
  • 1 tijă de țelină, tocată
  • 1 tulpină de broccoli, curățată și tocată
  • 1 cartof dulce mic, curățat și tăiat cuburi (aproximativ 1 cană)
  • 1 bulb mic de fenicul, tocat
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 conservă de fasole fava
  • 1 conservă de fasole Great Northern
  • 1 conservă (793 grame) de roșii zdrobite
  • 1/4 cană pătrunjel italian proaspăt, tocat
  • 1 lingură busuioc proaspăt, tocat
  • 1/2 cană paste fregola
  • Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 cană Pecorino Romano sau Daiya Smoked Gouda, ras fin (opțional)
  • Ulei de măsline extra virgin, pentru decor

Cum prepari minestrone sardiniană, supa longevității

Pasul 1: Sotează aromele
Gătește legumele într-o cantitate generoasă de ulei de măsline extra virgin, până când se înmoaie. Cartofii dulci vor dura probabil cel mai mult, așa că planifică aproximativ 8 minute pentru acest pas.

Pasul 2: Adaugă pasta de roșii umami
Mută legumele pe o parte și adaugă pasta de roșii și usturoiul în zona liberă a vasului. Amestecă până când pasta de roșii se închide la culoare și usturoiul devine aromat. Acest lucru intensifică aromele ambelor ingrediente. Apoi, amestecă totul cu legumele.

Pasul 3: Gătește supa
Adaugă fasolea, roșiile și apa, apoi crește focul pentru a aduce supa la o fierbere ușoară. Las-o să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute.

Citește și: Supa marocana de naut cu scortisoara

Pasul 4: Gătește pastele
Adaugă pasta fregola și gătește timp de 10 minute (sau perioada indicată pe ambalaj). Vor deveni pline și fragede.

Pasul 5: Finisează supa
Adaugă ierburi, sare și piper. Gustă și ajustează condimentele după preferințe. Servește în boluri și stropeste cu puțin ulei de măsline extra virgin și o ploaie de brânză.

Opțiuni de servire:

Supa este delicioasă cu brânză italiana Pecorino Romano, dar devine cu adevărat specială când pui un ou prăjit deasupra. Când gălbenușul se sparge în supă… oh, Doamne! Raiul supelor.

Această Minestrone din Zonele Albastre este perfectă alături de o felie de pâine. Poate focaccia sau pâine cu usturoi. Sau chiar naan, potrivit soupaddict.com. Iar dacă îți place pâinea acidă, această supă ar fi minunată servită într-un bol de pâine acrișoasă.

Citește și: Supă de pui, rețeta preferată a Reginei Camilla Parker