Cum înmoi un avocado – 4 feluri corecte și 2 greșite

Cum înmoi un avocado – 4 feluri corecte și 2 greșite

Descoperă cele mai bune opțiuni care te învață cum să înmoi un avocado. Așa o să poți prepara guacamole, toast sau orice rețetă, puțin mai repede. De la toast cu avocado și cartofi prăjiți cu avocado, la guacamole și avocado umplut, multe rețete includ acest fruct cu gust delicat, untos și extrem de versatil.

Dar ce poți face dacă nu știi cum să înmoi avocado și fructul este încă tare ca piatra, chiar când ai poftă de o porție? Am discutat despre cum să tai un avocado în siguranță și chiar cum să îl congelezi pentru a-i prelungi durata de viață.

Cum înmoi un avocado

Însă nu am abordat încă subiectul despre cum să faci avocado să devină moale, astfel încât să îl poți savura mai repede. Ei bine, acum e momentul! Mai jos găsești cele mai bune și cele mai proaste soluții pentru a înmuia rapid avocado.

Etapele de coacere a avocado-ului

Există 5 etape prin care trece fructul pe măsură ce se coace, conform California Avocados. Fii răbdător și vei avea opțiunea de a înmuia avocado într-un mod natural.

  • Tare: Verde până la verde foarte închis; textură foarte tare.
  • Pre-condiționat: Aproape trei zile până la coacere, dacă este păstrat la temperatura camerei.
  • Începând să se înmoaie: Aproape două zile până la coacere, dacă este păstrat la temperatura camerei; cedează ușor când este apăsat.
  • Coapte, dar ferme: Perfect coapte a doua zi, dacă sunt păstrate la temperatura camerei; cedează la presiune.
  • Coapte: Gata de utilizat acum și ar trebui să rămână în bună stare pentru două sau trei zile dacă este păstrat la temperatura camerei; cedează ușor când este apăsat.

Majoritatea supermarketurilor vând avocado la diferite stadii de coacere. Dacă vrei să îl folosești proaspăt în 2-3 zile, momentul ideal pentru a-l cumpăra este atunci când se află în stadiul 3. Pentru utilizare în aceeași zi, caută avocado în stadiul 5.

Pentru a verifica coacerea unui avocado în magazin, pe lângă apăsarea fructului, poți să îndepărtezi codița de la vârful lui. Dacă se desprinde ușor și pulpa este verde dedesubt, ar trebui să fie la sau aproape de coacerea ideală, gata de consumat.

Dacă nu se desprinde codița, fructul nu este copt. Dar poți să-l cumperi și să folosești una dintre strategiile de mai jos pentru a-l înmuia. Dacă pulpa de sub codiță este maronie, fructul este probabil prea copt sau poate avea pete, ceea ce nu este ideal.

Cum să înmuiați avocado în 4 moduri

Dacă ai doar avocado tare ca piatra, există 4 opțiuni bune pentru a-l face mai moale, mai repede decât s-ar întâmpla sub condițiile normale de pe blat.

Avocado într-o pungă de hârtie

Folosind o punguță mică de hârtie, iată cum faci avocado moale în 48-72 de ore:

  • Pune-l într-o pungă de hârtie și pliază sau rulează vârful pentru a închide punga.
  • Verifică starea de coacere zilnic, apăsând ușor pe fruct. Folosește-l atunci când cedează ușor la apăsare, de obicei în 2-3 zile.

Avocado lângă alimente care produc gaz

Pentru a accelera procesul și mai mult, ia o banană, un măr sau un kiwi. Fiecare dintre ele produce gaz etilenic pe măsură ce se coc, la fel ca avocado.

Etilenul este un hormon natural al plantelor care stimulează coacerea produselor mai repede. Mai mult etilen = coacere mai rapidă! Folosind o pungă mică de hârtie, iată cum să coaceși avocado peste noapte sau în decurs de 48 de ore:

  • Într-o pungă de hârtie, pune avocadoul tare și o banană, un kiwi, un măr roșu sau unul galben. Aceste două varietăți de mere produc mai mult etilen decât alte soiuri. Pliază sau rulează vârful pentru a închide punga.
  • Verifică starea de coacere zilnic, apăsând ușor pe fruct. Folosește-l atunci când avocado cedează ușor la apăsare, de obicei în 1-2 zile.

Cum să înmuiați avocado folosind lumina soarelui

Nu ai fructe care produc etilen? Coace un avocado exact așa cum s-ar coace pe un copac, folosind lumina soarelui. Această abordare este recomandată de experții de la Avocados from Mexico.

  • Așază avocadourile tari pe un blat, într-o zonă expusă direct la soare. Temperatura mai ridicată ar trebui să ajute la accelerarea coacerii naturale.
  • Verifică starea de coacere zilnic, apăsând ușor pe fruct. Folosește-l atunci când cedează ușor la apăsare, de obicei în 2-3 zile.

Cum înmuiați avocado după ce a fost tăiat

Dacă ai tăiat un avocado și ți-ai dat seama că este necopt, păstrează sâmburele în poziția lui originală și urmează acești pași pentru a-l înmuia.

  • Freacă pulpa fiecărei jumătăți de avocado cu suc de lămâie sau lime.
  • Pune jumătățile de avocado înapoi împreună (cu sâmburele în mijloc) și apasă ferm pentru a sigila cât mai bine fiecare parte.
  • Împachetează avocado-ul strâns într-un strat sau două de folie de plastic.
  • Pune avocado-ul în frigider și verifică-l zilnic. Folosește-l atunci când cedează ușor la apăsare. Încearcă să-l folosești în câteva zile.

Două trucuri greșite pentru înmuierea avocado-ului

Dacă ai urma recomandările unor bucătari de pe rețelele sociale pentru a înmuia avocado, ai face următoarele:

  1. Coace avocado în cuptorul cu microunde: Taie un avocado în jumătate, scoate sâmburele, apoi înfășoară fiecare jumătate în folie de plastic. Apoi, pune-le la microunde în intervale de 30 de secunde, până când fructul devine suficient de moale. Pentru a opri procesul de gătire, scufundă bucățile gătite la microunde într-un bol cu apă rece.
  2. Coace avocado în cuptor: Preîncălzește cuptorul la aproape 95°C. Învelește un avocado întreg în folie de aluminiu și coace-l până când devine suficient de moale pentru a-l folosi. Verifică nivelul de moliciune la fiecare 10 minute.

Specialiștii sunt de acord că aceste 2 trucuri nu ar trebui încercate dacă vrei să păstrezi gustul și textura fructului.

Dacă toate celelalte metode nu dau rezultate, trebuie să știi că nu este nimic nesănătos sau periculos în a mânca un avocado necopt. Ar putea să nu fie la fel de bogat în gust sau cremos, ca de obicei.

Citește și: Câte calorii are avocado

Câte tipuri de avocado există?

Cum înmoi un avocado – 4 feluri corecte și 2 greșite. Sursa foto Pexels.com

Deși există mii de varietăți cultivate în întreaga lume, doar câteva sunt vândute în magazine sau folosite în restaurante. Cea mai răspândită varietate este avocado-ul Hass. Majoritatea celor consumate în Statele Unite sunt cultivate în Mexic, California, Florida și Hawaii.

Ar trebui să plantez un copac de avocado dacă iubesc avocado?

Poți, dar va dura cel puțin 3-4 ani ca un copac crescut dintr-un puiet să producă fructe. Dacă plantezi sâmburi, trebuie să aștepți până la 13 ani pentru prima ta farfurie de guacamole.

Sunt avocado-urile nutritive?

O treime dintr-un avocado mediu conține 80 de calorii și 20 de vitamine și minerale. Este un plus nutritiv la salate și burgeri, sau consumat pe cont propriu ca o gustare sănătoasă.

Citește și: Salata energizanta cu avocado, branza si nuci