Ce legume și fructe trebuie să mănânci în februarie

|Andreea Nicole |
Ce legume și fructe trebuie să mănânci în februarie

Ce legume și fructe trebuie să mănânci în februarie. Sursa foto Freepik.com

Ce legume și fructe trebuie să mănânci în februarie. Știați că o dietă bogată în aceste alimente ajută la prevenirea bolilor de inimă? Când mergeți la magazin sau poate la serele din județul dvs, asigurați-vă că alegeți unele dintre aceste fructe și legume de sezon.

O alimentație sănătoasă nu trebuie să fie costisitoare, comform healthyfamilyproject.com. Planificarea meselor în jurul produselor proaspete de sezon este una dintre cele mai simple modalități de a economisi la cumpărături.

Ce legume și fructe trebuie să mănânci în februarie

Sparanghel

Cunoscut pentru culoarea sa verde, sparanghelul vine și în variante alb și violet! Este o sursă foarte bună de fibre, folat și vitaminele A, C, E și K, fiind un ingredient excelent de adăugat în mese. Încercați sparanghelul la cuptor, pe grătar sau amestecat în salate de paste, wok-uri și multe altele.

Mere

Având atât de multe varietăți, merele pot fi ușor de consumat. Fie dulci, fie sărate, acestea pot fi savurate ca gustare, desert, în salate – posibilitățile sunt nelimitate! Desertul sănătos al iernii: mere coapte cu scorțișoară și nuci.

Avocado

Iubitorii de avocado se pot bucura: acest aliment este disponibil pe tot parcursul anului! Fie că îl puneți pe pâine prăjită, îl înlocuiți într-un desert mai sănătos sau pregătiți un bol de guacamole, puteți găsi avocado în magazine pe tot parcursul anului. Salata energizanta cu avocado, branza si nuci.

Banane

Acest fruct este de sezon tot anul, în supermarketuri. O face ușor de consumat ca gustare sau de adăugat în smoothie-uri, brioșe, clătite sau transformată în „înghețată” sănătoasă. Un fapt amuzant: americanii consumă în medie 28 de kilograme de banane pe an!

Sfeclă

Sfecla are o reputație proastă din cauza gustului său pământiu. Prăjirea ei scoate în evidență dulceața naturală și o face perfectă pentru a fi adăugată în salate, amestecată în smoothie-uri și multe altele. Beneficiile sucului de sfeclă.

Varză chinezească

Bok choy este un tip de varză chinezească cu un gust delicat, care este delicios atât crud, cât și gătit. Deși bok choy este disponibil de obicei pe tot parcursul anului, este la apogeul său în lunile mai reci. Încercați-l într-un stir-fry, salată, supă.

Broccoli

Această legumă este plină de vitamine și nutrienți de care corpul tău are nevoie. Broccoli proaspăt este disponibil pe tot parcursul anului și poate fi adăugat aproape la orice masă. Taie-l și adaugă-l într-o salată sau transformă-l într-o salată de broccoli. Aburește-l sau prăjește-l pentru o garnitură ușoară, sau adaugă-l în salate de paste, stir-fry, brioșe cu porumb și multe altele.

Varză de Bruxelles

A avut o revenire serioasă în ultimii ani și este o hrană de iarnă de bază. Felul ușor de a o pregăti este să o amesteci pur și simplu cu ulei de măsline, sare și piper, apoi o pui la cuptor, ceea ce va scoate în evidență dulceața naturală. Dacă nu erai fan varză de Bruxelles „mirositoare” când erai copil, încearcă-le așa!

Varză

Varza este plină de vitaminele K, C și B6, împreună cu o listă întreagă de alți nutrienți. Căutați varză fermă, cu frunze crocante și un luciu frumos. O puteți transforma într-o salată delicioasă sau o puteți căli, pentru o cină veselă.

Morcovi

Morcovii nu sunt doar pentru Bugs Bunny! Această legumă preferată de copii poate fi servită simplu, alături de un sos pentru îmbibare, prăjită (scoțând în evidență dulceața naturală), aburită sau rasă și adăugată în brioșe, supe, macaroane cu brânză, chiftele și multe altele. Supa crema de morcovi cu ghimbir si lamaie.

Conopidă

Conopida cucerește lumea culinară și apare în tot felul de preparate, de la blat de pizza la orez prăjit. Această legumă versatilă poate fi folosită pentru a face pesto, adăugată în piureul de cartofi pentru un preparat mai ușor, transformată în vafe sărate sau folosită pentru a înlocui orezul.

Țelină

Această legumă crocantă este cel mai bine cunoscută de copii, dar poate fi folosită în multe moduri diferite pentru a adăuga savoare și textură preparatelor. Tăiați-o și adăugați-o într-o salată de cartofi, folosiți-o ca bază pentru supe, adăugați-o într-o salată și multe altele. Slabeste 5 kilograme in 7 zile cu supa de telina si varza.

Citrice

Citricele proaspete, cum ar fi grapefruit-ul, portocalele, tangerinele și mandarinele, sunt de sezon! Fiind o sursă excelentă de vitamina C, pot ajuta la prevenirea răcelilor supărătoare. 3 citrice care te ajuta sa treci peste iarna.

Verdețuri

Verdețurile proaspete – kale, spanac, salata și multe altele – sunt baza pentru multe rețete delicioase. Pot fi puse în salate sau pentru a adăuga mai multă nutriție în smoothie-uri, supe, preparate cu paste și multe altele. Cum depozitezi corect legumele si verdeturile ca sa reziste mai mult.

Kiwi

Această mică fructă a fost numită după pasărea națională a Noii Zeelande, kiwi. Pufos și maro pe exterior, verde sau galben pe interior, acest fruct adaugă culoare oricărui preparat. Slabeste 2 kilograme pe saptamana cu kiwi.

Praz

Prazul are un gust delicat, asemănător cu cel al cepei și este înrudit cu aceasta, usturoiul, șalotele și arpagicul. Asigurați-vă că spălați bine prazul și îl uscați cu un prosop de hârtie înainte de a-l consuma. Îl puteți prăji, adăuga într-o salată, folosi ca garnitură pentru supe și multe altele.

Lămâi și lime

Atât lămâile, cât și lime-urile, sunt de sezon tot anul și sunt excelente pentru a adăuga savoare preparatelor. Stoarce-le și folosește sucul pentru un dressing de salată proaspăt, prepară pui, pește sau legume cu condimentele lor, sau combină-le pentru a adăuga un gust deosebit la fripturi. Câte calorii are lămâia?

Mango

Căutați mango proaspăt care se înmoaie ușor când sunt apăsate, acestea vor fi coapte și gata de mâncat! Păstrați mango-ul necopt pe tejghea până când devine comestibil. Amestecați-l în înghețate sau smoothie-uri, adăugați-l într-un stir-fry picant sau savurați-l într-o salată proaspătă. Câte calorii are mango?

Ciuperci

Știați că ciupercile sunt singura sursă naturală de vitamina D? Sunt atât de versatile, încât le puteți amesteca și adăuga în tacos sau burgeri, le puteți folosi ca bază pentru aceste ciuperci umplute sau pe pizza. Le mai puteți adăuga în cine ușoare, cum ar fi stir fry cu pui. Dieta cu ciuperci – dieta care arde grasimile de pe coapse si talie.

Țelina

Țelina este o legumă rădăcinoasă, înrudită cu morcovii. De fapt, arată ca niște morcovi palizi! O prăjim pentru a scoate în evidență dulceața ei naturală, dar o putem și pasa pentru o alternativă delicioasă la piureul de cartofi. De ce e bine sa bei suc de telina?

Pere

Perele vin în peste 3.000 de varietăți! Când alegeți unele din magazin, nu uitați să verificați gâtul. Aplicați o presiune ușoară pe gâtul perei cu degetul mare. Dacă intră ușor în coajă, este coaptă! Sunt excelente pentru gustări, deserturi, smoothie-uri și multe altele. Cum slabesti cu mere si pere?

Rodii

Rodiiile sunt bogate în antioxidanți. Deși pot părea dificil de curățat, acest proces este destul de ușor dacă veți urmări tutoriale pe YouTube. Semințele sunt perfecte pentru gustări, adăugate în salate sau pentru a decora toastul cu avocado sau torturile! Beneficiile rodiilor pentru sanatate.

Cartofi

Cu mai mult de 600 de tipuri de cartofi vândute în Statele Unite, posibilitățile sunt nelimitate. Deși au uneori o reputație proastă, cartofii cu coajă sunt plini de vitamina C, potasiu și vitamina B6. Indiferent dacă căutați metode sănătoase de a garnisi un cartof copt, moduri diferite de a condimenta cartofii prăjiți sau pur și simplu rețete sănătoase cu cartofi, avem destule rețete pe site.

Rutabaga sau napul suedez

S-ar putea să nu fiți prea familiarizați cu această legumă rădăcinoasă, dar nu lăsați asta să vă sperie! Ca majoritatea legumelor rădăcinoase, napii suedezi sunt delicioși când sunt prăjiți.

Ceapă

Cepele sunt un aliment de bază în bucătăria noastră și le folosim în mai multe mese pe săptămână. Deși încă nu am stăpânit tăierea cepei fără să plângem, nu putem nega că sunt esențiale pentru a adăuga savoare la orice, de la supe și chili, la chiftele și burrito-uri pentru mic dejun. Supa de ceapa cu cimbru si crutoane.

Napi

Napii fac parte din familia verzei și sunt bogați în vitaminele B și C. Au un gust ușor amărui, așa că este bine să îi asociați cu o legumă sau un preparat din carne mai dulce, cum ar fi cartofii dulci, ceapa sau carnea de porc glazurată.

Dovleac de iarnă

Dovleacul de iarnă – cum ar fi cel tip ghindă, gramma și dovleacul spaghetti – este în sezonul lui de vârf. Ne place să prăjim dovlecii pentru a scoate în evidență dulceața lor naturală. De asemenea, îi puteți tăia și sota pentru o masă delicioasă într-o singură oală sau folosi dovleacul spaghetti ca substitut delicios pentru paste. Desertul sanatos al toamnei: dovleac la cuptor cu scortisoara.

Distribuie articolul pe: