La prima vedere, reteta de pui cu sos picant de mango poate parea complicata, insa de fapt se face destul de usor, iar gustul este suficient de exotic cat sa va impresionati orice musafir. Ingrediente: – 1 lingurita paprika sau curry iute; – 1 lingurita usturoi pisat; – 1 lingurita ghimbir pisat; – 1 lingurita ceapa tocata marunt; – 1 lingurita patrunjel uscat; – 1 lingurita oregano uscat; – 1 lingurita sare; – un varf de piper; – 2 piepti de pui fara piele si fara os taiati in jumatati; – 1 mango facut piure amestecat cu 2 ardei iuti in blender; – o jumatate de cana de sos de rosii cu condimente; – 1 cana suc proaspat de grapefruit rosu; – 1 cana de pesmet; – 1 nectarina coapta, fara sambure si feliata. Mod de preparare: Incalziti cuptorul bine si pregatiti o tava cu o foaie de copt. Intr-un vas mare amestecati paprika, ceapa, usturoiul, patrunjelul, oregano, ghimbirul, sarea si piperul. Tavaliti bine bucatile de piept de pui in acest amestec. In alt vas, amestecati sosul de rosii cu condimente, piureul de mango si ardei iuti si doar un sfert din cana suc de grapefruit rosu. Turnati aceasta compozitie peste pui. Fiecare bucata de pui se mai tavaleste o data prin pesmet si se pune in tava. Feliile de nectarine se aseaza pe marginea tavii. Puneti la cuptor timp de 15 minute, apoi intoarceti puiul pe cealalta parte si turnati restul de suc de grapefruit pe deasupra. Lasati la cuptor inca 15 minute. Sosurile care va raman turnati-le si pe ele in tava. Ornati cu patrunjel si serviti cu orez simplu. Calorii:321; Grasimi: 3,8 g; Colesterol: 68 mg; Sodiu: 1239 mg; carbohidrati: 38,2 g; Fibre: 2,2 g; Proteine: 32,9 g Pofta buna! P.S. Poza este orientativa.