Tortul de caise este un tort bun, usor si rapid Ingrediente: 6 caise mari si proaspete 135 g zahar alb 30 g unt nesarat 125 g faina alba 2 g bicarbonat de sodiu 5 g praf de copt 1 g scortisoara macinata 2 g sare 15 ml ulei de canola 1 ou 5 ml extract de vanilie 5 ml extract de migdale 120 ml lapte degresat Mod de preparare: 1. Incalziti cuptorul la 190 grade celsius. Puneti pe foc o cratita mare cu apa si lasati sa fiarba. 2. Rupeti cozile de la fiecare caisa si puneti caisele in apa fiarta. Mai lasati pe foc aproximativ un minut, sau pana se inmoaie coaja. Apoi transferati caisele intr-un castron cu apa rece pana se raceasc caisele, apoi le cojiti, le taiati in jumatati si scoateti samburii. 3. Intr-o tava rotunda, de aproximativ 23 cm, amestecati 70 g zahar cu o lingura de unt. Lasati pe foc mediu pentru 3 -5 minute sau pana se topeste zaharul. Asezati caisele in tava, cu partea interioara in sus, intr-un singur strat (caisele ar trebuie sa fie una langa alta). Luati tava de pe foc si puneti deoparte. 4. Intr-un castron mediu, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea si puneti deoparte. 5. Intr-un castron mare, cu un mixer la viteza medie, bateti restul de zahar cu o lingura de unt si cu ulei. Adaugati oul si bateti pana compozitia devine omogena apoi adaugati si extractul de vanilie si midgale. Cu mixerul la viteza mica, adaugati laptele si compozitia cu faina pana devine omogena. 6. Turnati compozitia peste caisele din tava, bagati tava la cuptor la 190 grade pentru 20-25 minute (pentru a verifica daca tortul este gata, introduceti o scobitoare in tort, daca scobitoarea este curata atunci tortul este gata). 7. Scoateti tava si lasati sa raceasca cateva minute. rastoarna tortul pe un platou, astfel incat sa cada tortul cu caisele in sus. Se serveste rece, cu frisca sau inghetata. Pofta buna!