Ingrediente: O cutie de 455 g pere in sirop light 340 g piept de pui, fara piele si os, gros de 0.5 cm 15 ml ulei vegetal 450 g legume mixte (ceapa, ardei rosii si verzi, telina, morcovi, etc.) 60 ml vin alb sec 30 ml sos de soia 1 g cimbru uscat Mod de preparare: Intr-o cratita mica, adaugati morcovii cu 60 ml apa fiarta. Lasati sa fiarba aproximativ 2 minute si puneti deoparte. Scurgeti perele, pastrati 120 ml din sirop. Taiati puiul in felii de 5 cm. Incalziti uleiul intr-o tigaie de 25 cm, rumeniti puiul repede la foc mare. Luati tigaia de pe foc si puneti-o deoparte. Caliti legumele, inclusiv morcovii si usturoiul, insa aveti grija sa ardeti usturoiul. Adaugati puiul in tigaia cu legume. Adaugati si siropul din compotul de pere pe care l-ati pastrat mai devreme, vinul, sosul de soia, cimbrul si amestecati bine. Lasati pe foc pana cand sosul se ingroasa. Adaugati perele si mai lasati pe foc amestecand incontinuu pentru inca 1-2 minute. Serviti cu orez alb gatit. Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie contine: 410 calorii, 6 g grasime (2.1 g grasime polinesaturata si 2.4 g grasime mononesaturata), 49 mg colesterol, 519 mg sodiu, 1038 mg potasiu, 60 g carbohidrati, 15.8 g fibre, 8 g zahar, 32 g proteine. Pofta buna!