Avem nevoie, pe frigul asta, sa ne luam portia de vitamine, dar si sa mancam cat se poate de hranitor. O idee de pranz consistent, fara carne, este o portie mare de broccoli cu ciuperci, infinit delicios daca este peraparat cum trebuie. Secretul este sa nu caliti broccoli prea mult – sa ramana intr-o forma consistenta. Este valabil si pentru ciuperci. Folosind ingrediente degresate, reduceti din "impactul" acestui preparat delicios. Ingrediente broccoli cu ciuperci: – o lingura de unt – 800 gr brocoli – 2 cepe taiate – 200 gr de ciuperci taiate – 200 gr faina alba – 2 linguri de praf de copt – 200 gr lapte degresat – 400 gr branza mozzarela degresata Mod de preparare broccoli cu ciuperci: Se incalzeste cuptorul la 350 grade; se unge o tava intinsa cu putin unt. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga broccoli, ceapa, ciupercile si se calesc timp de 5 minute. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, se adauga laptele si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Peste compozitie se adauga mixul de brocoli cu ciuperci si ceapa, si mozzarela; se amesteca apoi se aseaza in tava si se prepara la cuptor timp e 35 de minute. La sfarsit se lasa putin la racit si se serveste. Valoare nutritiva broccoli cu ciuperci: calorii 229, carbohidrati 29 gr, proteine 22 gr, grasimi 3 gr, colesterol 5 mg, fibre 4 gr, sodiu 663 mg. Pofta buna!