Paste cu pui in stil grecesc

Paste cu pui in stil grecesc

Ingrediente:

450 g paste, negatite
1 lingura ulei de masline
2 catei de usturoi, maruntit
100 g ceapa rosie, maruntita
450 g piept de pui, fara piele si fara os, taiat in bucati mici
1 cutie (220 g) anghinare marinate, strecurate si taiate
1 rosie mare, maruntita
100 g branza feta, faramitata
3 linguri patrunjel proaspat, maruntit
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite oregano uscat
Sare si piper, in functie de preferinta pentru gust
2 lamaii, feliate, pentru decor

Mod de preparare:

1. Intr-o oala mare puneti apa si sare si lasati sa fiarba, apoi adaugati pastele si lasati-le sa fiarba timp de 8-10 minute; scurgeti apa.
2. Intre timp, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adaugati usturoiul si ceapa si caliti timp de 2 minute. Apoi adaugati bucatile de pui si mai lasati pe foc aproximativ 5-6 minute sau pana cand carnea de pui nu mai este roz.
3. Reduceti focul la mediu-mic si adaugati anghinarele, rosia, branza feta, patrunjelul, sucul de lamaie, oregano si pastele gatite. Lasati pe foc, amestecand incontinuu, inca 2-3 minute.
4. Luati tigaia de pe foc, condimentati cu sare si piper si decorati cu feliile de lamaie.

Informatii nutritionale:

Aceasta reteta este pentu 6 portii. O portie contine: 438 calorii, 11.4 g grasime, 110m g colesterol, 460 mg sodiu, 56.9 g carbohidrati, 8 g fibre si 31.3 g proteine.

Pofta buna!