Strugurii sunt bogati in potasiu, sunt plini de zahar si maresc activitatea mentala aducand un beneficiu inimii. Sunt ideali in combaterea: anemiei, astmului, tuberculozei, afectiuni ale inimii si epuizare mentala. Incluzandu-i in dieta vei imbina utilul cu placutul, intrucat strugurii se pot numi adevarate comori ale naturii. Izvor de sanatate, acestia sunt adevarati "soldatei" in lupta cu kilogramele in plus. In numai patru zile poti da jos intre patru sau cinci kilograme, secretul este sa alegi strugurii care au seminte. De ce? Pentru ca acestea contin polifenoli care impiedica imbatranirea. Beneficiile consumului de struguri Exista cateva varietati de struguri, diferenta realizandu-se la nivelul compozitiei chimice. Strugurii contin: apa intre 65% si 85%, fructoza si glucoza intre 10% si 33%, acizi din fructe, acid fosforic, salicilic, citric, formic, sare, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cobalt, fier si vitaminele B1, B2, B6, B12, A, C. P, PP, K, acid folic, enzimi etc. O farmacie intreaga intr-un singur fruct. Coaja de strugure contine uleiuri esentiale. Printre componentele semintelor de struguri se gasesc si uleiuri grase si vanilie. In componenta frunzelor de struguri se gasesc: acid ascorbic, caroten, potasiu, sodiu, fier, silicon, zahar etc. Strugurii au fost utilizati pe post de medicament in combaterea afectiunilor metabolismului, a ficatului, rinichilor, in probleme cardiovasculare si afectiuni ale plamanilor. Sunt ideali in imbunatatirea metabolismului, au efect diuretic, antiinflamator, de laxativ si induce transpiratie. Aceste fructe spectaculoase ajuta in: hipertensiune (presiune mare a sangelui), bronsita, guta, pierderi nervoase. Bogati in vitamine, strugurii asigura organismului puterea de care are nevoie pentru a-si reveni in urma anemiei, gastritei (cu aciditate mare) probleme ale metabolismului, insomnie cronica si constipatie. In cazul tuberculozei este bine sa fie inclusi in meniu, inca din prima faza. Consumul de suc de struguri zilnic, timp indelungat, ajuta in scaderea presiunii sangelui (hipertensiune). Strugurii mai sunt utilizati in medicina din popor. Extractul din frunze de struguri poate fi folosit ca solutie pentru gargara, in caz ca suferi de anghina. Un alt aspect pozitiv al acestui extract, este faptul ca poate fi folosit in spalarea tenului cu probleme. Partea buna a lucrurilor este ca si tu iti poti prepara acest extract dintr-un manunchi de frunze de struguri cu zece unitati de apa, fierte timp de 15 minute, dupa care racesti si apoi filtrezi extractul. Ar trebui sa consumi struguri daca suferi de anghina, ulcer, probleme ale vezicii urinare si hemoroizi. Avertisment In caz ca nu stiai, sucul de fructe ingrasa, asa ca mai bine consuma-le proaspete. Stiu ca sucul de fructe este ideal atunci cand esti in graba, poate fi transportat in diferite recipiente, insa poate deveni cosmarul siluetei tale. Nu se recomanda persoanelor care sufera de obezitate, ulcer la stomac, diabet, colici, diaree si dizenterie. Si asta, pentru ca fructele sunt cunoscute pentru proprietatile lor purgative sau cu alte cuvinte o purificare a organismului. Ai mare grija atunci cand combini strugurii cu alte alimente. Evita contactul dintre struguri si lapte, castraveti, pepene rosu, peste, bere, apa minerala si mancaruri grase. Daca ai probleme cu dintii, consumul de suc ori de struguri proaspeti accelereaza mecanismul de distrugere al dintilor. Sfatul nostru este sa clatesti cavitatea bucala de fiecare data cand mananci struguri. [next] Planul regimului In prima zi de dieta poti consuma la micul dejun un shake preparat din: o lingura de cereale, o portocala sau doua, un iaurt si o patrime de kilogram de struguri negrii. La pranz te poti delecta cu o salata din: trei patrimi de dovleac, o patrime de struguri, la care se adauga o treime de laptuci si o lingura de alune de padure. Astfel, taie dovleacul in cuburi mici si prajeste-le in unt. Taie strugurii pe jumatate, marunteste laptucile si amesteca-le cu dovleac. Pune alunele in varf. De asemenea, poti servi doua felii de carne fiarta de porc. La cina include in meniu: salata de fructe, unu-doua pahare de vin, unu-patru pahare de apa si o bucata de piept de pui. In cea de-a doua zi, la micul dejun poti consuma iaurt de lamaie (jumatate de iaurt slab in grasimi) cu o lingura de suc de lamaie, la care se adauga o treime de struguri. Pentru pranz poti servi orez cu creveti. La masa de seara adauga in meniu cartofi si legume. In cea de-a treia zi, la micul dejun te poti rasfata cu un sandwish cu branza dulce si o treime de struguri. La ora pranzului ai in meniu: tocana cu trei patrimi de peste, o treime de broccoli, o ceapa si doua cescute de struguri negrii. La cina ai parte de un desert in adevarata puterea a cuvantului: jeleu de struguri. Si pentru ca ne-am apropiat de ultima zi de regim, respectiv cea de-a patra, micul dejun vine aici, in forta: o felie de paine, o patrime de carne de vita, saraca in grasimi, branza si o patrime de struguri negri. La pranz iti vei reaminti aroma clatitelor cu struguri. In meniul mesei de seara intra: curcan cu legume si ciuperci. Pofta buna!