Degetele de pui cu migdale

Degetele de pui cu migdale

Ingrediente:

100 gr de migdale taiate
50 gr de faina alba
jumatate de lingura de condiment de paprika
jumatate de lingurita de pudra de usturoi
jumatate de lingurita de mustar
un sfert de lingurita de sare
un varf de cutit de piper nergu macinat
jumatate de lingura cu ulei de masline, extra-virgin
4 oua albe
450 gr de pui fraged

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 475 grade. Intr-o tava puneti o folie de gatit si ungeti cu putin ulei. Cu ajutorul unui blender mixati faina, migdalele, paprika, mustarul, pudra de usturoi, sarea si piperul, pana cand migdalele sunt maruntite, aproximativ 1 minut la viteaza mare. Adaugati si uleiul si mixati iar pana cand toate ingredientele sunt amestecate foarte bine. Intr-un bol bateti ouale pana cand se formeaza o spuma. Taiati puiul fasii si treceti fiecare fasie de pui prin spuma din oua si apoi prin compozitia cu migdale. Puneti bucatile de pui in tava si lasti la cuptor intre 20 si 30 de minute, pana cand puiul prinde o culoare maronie-aurie.

Pofta buna!