Ingrediente: 3 pliculete de ceai 200g cream cheese (crema de branza) sau perlute de branza degresate, la temperatura camerei 2 linguri frunze de busuioc, tocat marunt Mod de preparare: 1. Puneti pliculetele de ceai intr-un vas care are o capacitate mai mare de 200ml. 2. Puneti 200ml de apa la fiert, iar inainte sa inceapa sa fiarba turnati apa peste pliculetele de ceai. (Daca apa a inceput sa fiarba, lasati-o un minut sa se raceasca inainte sa o turnati peste pliculetele de ceai). Lasati ceaiul 3-5 minute. 3. Scoateti pliculetele de ceai, stoarceti lichidul din pliculete si aruncati-le. Lasati ceaiul sa se raceasca la temperatura camerei (daca nu preparati imediat sosul, puteti sa depozitati ceaiul in frigider). 4. Puneti branza si condimentele intr-un robot de bucatarie sau blender la viteza medie-mare pana cand obtineti o compozitie cremoasa si omogena. 5. Adaugati treptat concentratul de ceai pana cand obtineti consistenta dorita. (Surplusul de ceai poate fi diluat si facut ceai fierbinte sau iced tea). 6. Transferati compozitia intr-un vas si bagati-l la frigider pentru cel putin o ora. 7. Inainte de servire scoateti compozitia din frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei. 8. Acest sos poate fi folosit pe paine prajita pentru micul dejun, pe biscuiti, sandwichuri sau ca un sos pentru bucati de legume crude. Informatii nutritionale: Aceasta reteta este pentru 18 portii. O portie contine: 31 calorii, 2g grasime, 1g grasime saturata, 1g proteine, 0g fibre, 39mg sodiu si 1g carbohidrati. Pofta buna!