Antibiotic natural, cunoscut din cele mai vechi timpuri, ceapa nu este doar o aroma pentru mancarurile noastre, un adaos in salata sau material de sos: este un aliment esential pentru sanatatea noastra. Avem astazi un articol despre glucide, ei bine, nivelul prea crescut al acestora, al glucozei mai precis, poate fi corectat de consumul de ceapa, ceea ce o face un excelent adjuvant in curele de slabire. Scazand glucoza, nivelul insulinei in organism creste, la fel ca si nivelul colesterolului bun. O ceapa are probabil in jur de 30 de calorii, depinzand de marime, si in general la fiecare mancare gatita se foloseste cate o ceapa. Alilul, despre care am mai vorbit si in cazul leurdei si al usturoiului, protejeaza de bolile de inima si are proprietati antiinflamatoare. O surpriza este continutul de calciu al cepei, care se bate parte cu cel al laptelui de vaca. Cum tinem cura cu ceapa? Evitam de obicei consumul de ceapa datorita misrosului puternic, dar mai ales acum, cand avem la dispozitie si ceapa verde, ar trebuie sa incercam o cura care se va dovedi extrem de utila organismului. Cura cu ceapa, de primavara, va va oferi urmatoarele elemente esentiale in sanatate: crom, vitamina C, manganul, vitamina B6, fosforul sau potasiul. Ideea in cura cu ceapa este ca aceasta sa fie consumata cat mai cruda, sa nu se exagereza cantitatea consumata odata, dar sa se respecte formula "putina ceapa la fiecare masa". Daca exageram si ceapa ne irita stomacul, putem calma arsurile cu un pahar de lapte. Nu uitati, cura cu ceapa este esentiala mai ales in cazul copiilor si mai ales primavara, cand ii poate proteja de astenie si de racelile datorate schimbarii de sezon.