Piure de cartofi cu zer

Piure de cartofi cu zer

Reteta este pentru 12 portii (o portie inseamna trei patrimi).

Ingrendiente: patru cartofi mari (curatati si spalati), trei bucati de telina (curatate), o jumatate de lingura de sare, o jumatate de ceasca cu lapte (cu putine grasimi), o ceasca cu zer (cu putine grasimi), doua linguri cu unt si arpagic proaspat si maruntit (cam doua linguri).

 

Mod de preparare
1.Fierbe cartofii si legaturile de telina in apa cu un pic de sare, timp de 30 de minute. Scurge apa si acopera cartofii cu un capac pentru a se mentine calzi.
2.Fierbe laptele si untul si apoi acopera vasul cu un capac.
3.Curata cartofii si pune-i intr-un bol mic. Cartofii se pot zdrobi cu o furculita mare, insista pana cand devin moi.
4.Gradual adauga laptele cald si untul, apoi zerul pana cand se obtine o pasta omogena. Adauga sare dupa gust.

 

Valori nutritive
O portie contine: 122 de calorii, 2 gr grasimi, 6 mg colesterol, 4 gr proteine, 23 de gr carbohidrati, 2 gr fibre, 1 mg fier, 83 mg sodiu, 52 mg calciu.

Pofta buna!