Pui la cuptor cu portocala

Pui la cuptor cu portocala

Ingrediente: 

450 de grame de piept de pui (fara oase, grasime si piele),

una-doua lingurite de mustar Dijon,

una-doua lingurite de suc (concentrat, rece), de portocale,

una-doua linguri de miere,

o jumatate de lingura de piper si sare dupa gust.

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui in mai multe bucati. Amesteca laolalta mustarul, sucul de portocale, mierea, uleiul de susan si piperul intr-un vas mediu, pana cand amestecul devine cremos. Adauga apoi puiul si amesteca. Acopera vasul si tine-l la frigider timp de 15 minute. Intre timp porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca. Inlatura bucatile de pui, din sos, si lasa-le sa se prajeasca timp de 3 minute pe fiecare parte. Adauga un pic de sare si serveste puiul impreuna cu sosul.

 

Valori nutritive:

O portie contine: 174 de calorii, 10 grame carbohidrati, 23 grame proteine, 4 grame grasimi, 1 gram grasimi saturate, 63 de grame de colesterol, 2 grame grasimi monosaturate, 0 grame fibre, 342 mg sodiu, 248 mg potasiu.

 

Pofta buna!