Paste cu ton, rosii si portocale

Paste cu ton, rosii si portocale

Ingrediente:
 

-300 de grame de paste,
-1 conserva de 185 de grame de ton, in ulei,
-1 ceapa tocata,
-1 catel de usturoi, zdrobit,
-1 conserva de 425 de grame cu rosii, maruntite,
-1/2 ceasca cu suc de portocale,
-10 masline, curatate si taiate pe jumatate,
-1 lingura de coaja de portocala (pentru a da savoare),
-piper negru,
-1/2 ceasca cu patrunjel (optional).
 

Ingredientele sunt pentru patru portii.

 

Mod de preparare:
1. Pune intr-un vas apa, adauga pastele si lasa-le sa fiarba pana cand devin moi. Atunci cand sunt gata ia vasul de pe foc si scurge apa.
2. Adauga tonul, ceapa si lasa vasul pe foc mare, timp de 4-5 minute.
3. Adauga usturoiul si mai lasa vasul pe foc pentru 1 minut.
4. Mai apoi adauga rosiile, sucul de portocale si amesteca timp de 3 minute. Adauga peste ton, maslinele, coaja de portocala si lasa vasul pe foc pentru inca 1 minut.
5. Presara piper.

 

Pofta buna!