Ingrediente: -600 ml apa cu sare -sare -300 grame de orez fiert -1 fir de ceapa verde, -1 catel de usturoi, -100 grame de mazare pastai, tanara, foarte frageda, -1 dovleac mic (de aproximativ 100 de grame), -2 rosii, -2 linguri ulei de masline, -piper macinat, -nucsoara rasa, -1 legatura de patrunjel tocat marunt, -sare. Mod de preparare: Se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit preat de 20 de minute, pana cand devine moale, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele. Se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi. Se curata usturoiul si se piseaza. Se spala mazarea si dovleacul si li se taie capetele. Se taie dovleacul in fasii cu grosimea unui bat de chibrit, in timp ce pulpa se taie in cubulete. Se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovleacul in ulei, la foc mediu timp de 3 minute, amestecand continuu. Se adauga rosiile si se fierb la foc mic timp de 3 minute. Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga patrunjelul tocat si se serveste. Informatii nutritive: O portie are: 430 kcal, 8 grame de proteine, 15 grame de grasimi, 62 de grame de carbohidrati. Pofta buna!