Reteta pentru post: Rosii gratinate

Reteta pentru post: Rosii gratinate

 Ingrediente:

-800 grame de rosii coapte,
-margarina vegetala, sare, piper macinat,
-2 cepe rosii,
-2 catei de usturoi,
-1 legatura de patrunjel,
-1/2 legatura de busuioc,
-75 de grame de pesmet,
-10 linguri cu ulei de masline.

 

Mod de preparare:


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se spala rosiile si se taie in felii cu grosimea de 1 cm, perpendicular pe directia coditei. Se unge cu margarina  vegetala un vas rotund, termorezistent, iar feliile de rosii se aseaza in cercuri concentrice, acoperindu-se pe jumatate. Se adauga sare si piper.

 

Se curata ceapa rosie si usturoiul. Se taie ceapa in rondele subtiri, iar usturoiul in cuburi mici. Totul se presara peste rosii. Se spala verdeturile, se rup frunzele si se toaca.

 

Se amesteca verdeturile cu uleiul pana se obtine o crema. Se condimenteaza si se intinde peste rosii. Se introduce in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute

 

 

Pofta buna!