Ciorba de miel

Ciorba de miel

 Ingrediente:
-700-800 de grame de carne de miel,
-200-300 de grame de morcovi,
-150-200 de grame de radacina de patrunjel si telina,
-250 de grame de ceapa,
-4 galbenusuri de ou,
-100 de grame orez,
-patrunjel, sare, tarhon,
-50 ml de otet,
-faina (putina),
-250 de grame de smantana.

 

Mod de preparare
Se curata legumele si se toaca marunt. Se pune carnea de miel la fiert si se ia din spuma ce se formeaza. Dupa care se va fierbe orezul. Se adauga legumele tocate peste carnea care fierbe.
Carnea fiarta se pune pe o farfurie, se scot oasele, dupa care se pune din nou la fiert.

 

Dupa aceasta se toaca ceapa verde si tarhonul. Intr-un bol se amesteca faina cu smantana si galbenusurile. Se adauga in oala: orezul, ceapa verde, amestecul de faina, otetul si sarea. Dupa care se mai lasa cateva minute vasul pe foc.

 

Pofta buna!