Mituri despre diete si exercitii care nu te lasa sa slabesti

Mituri despre diete si exercitii care nu te lasa sa slabesti

Pentru a-i ajuta pe cat mai multi oameni in incercarea de a obtine si mentine o greutate normala, Julie Bender, un nutritionist la Centrul medical al Universitatii Baylor, din Dallas si Phil Tyne, director la Centrul pentru Sanatate si Bunastare Baylor Tom Landry au fost de acord sa dea raspunsurile la cele mai cunoscute mituri despre diete si exercitii si asta pentru multi sunt tentanti sa se increada in zvonuri. De multe ori dezinformarea sau dimpotriva lipsa de informatii creeaza mai multe probleme.

 

Mit: Rontaitul te va ajuta sa scapi de burta.
Fals! Nu poti alege zone de unde sa arzi grasimea. Tyne marturiseste ca pentru a arde grasimea trebuie sa optezi pentru un program de exercitii fizice care sa includa atat cardio cat si exercitii de forta. Numai asa ai putea scapa de excesul de grasime.

 

Mit: Este crucial realizarea unor exercitii de incalzire inainte de cele propriu-zise
Fals! Unele studii au sugerat faptul ca intinderile cresc riscul leziunilor la nivelul muschilor. Ele sustin ca, prin intinderi fibrele muschilor se intind, se destabilizeaza si le fac sensibile la exercitiile propriu-zise. Mai bine te-ai incalzi putin si faci intinderi inainte de a alerga, dar daca te decizi sa ridici greutati, asteapta sa termini exercitiile dupa care poti sa faci intinderi.

 

Mit: Nu ar trebui sa mananci nimic inainte de un set de exercitii
Fals! Energia provenita din alimente si fluide este absolut importanta pentru a asigura printre altele si energia de care au nevoie muschii pentru a face fata exercitiilor, chiar si daca te decizi sa faci aceste exercitii dis-de-dimineata. Va trebui sa servesti o portie mica cu mancare sau o gustare o data la trei ore inainte de exercitii. Incarca-ti bateriile cu energie inainte de a te apuca de sport, consuma cateva fructe, iaurt sau paine din faina integrala.

 

[next]Mit: Ridicatul greutatilor le face pe femei sa para solide
Fals! Organismul femeii nu produce suficient testosteron pentru marirea muschilor asa cum ii au culturistii pe care ii vedem la TV. Dar, daca observi ca muschii se maresc mai mult decat ti-ai fi dorit pur si simplu scade din greutati si fa mai multe repetii. Este lesne de inteles faptul ca daca ridici o greutate prea mare soliciti muschii sa faca un efort mult prea mare, lucru care ar cauza o crestere a masei musculare.

 

Mit: Grasimea nu este buna pentru tine, indiferent de ce tip este
Fals! Contrar convingerilor din popor exista o multime de grasimi bune pentru organism, care sunt esentiale in mentinerea sanatatii si in prevenirea afectiunilor. Sunt acelea care se gasesc in alimente precum: avocado, nuci si peste. Includerea de cantitati mici din aceste grasimi la fiecare masa te face sa-ti simti stomacul plin mai mult timp si implit sa mananci mai putin.

 

Mit: Restrictionarea numarului de calorii este cel mai bun lucru pentru a putea slabi
Fals! Reducerea numarului de calorii, mai mult sport te va ajuta sa pierzi in greutate si sa-ti mentii masa musculara de care ai nevoie pentru a-ti creste rata metabolismului. Oamenii cred toate miturile legate de diete si exercitii si isi impun masuri drastice pentru a putea slabi ca de exemplu sa consume mai putin de 1200 de calorii pe zi, dar de obicei aceste diete nu-i asigura organismului suficienta energie, lucru care ar putea duce la incetinirea metabolismului. Rareori masurile drastice au efecte pe termen lung, asa ca, incepe prin a face schimbari mici si elimina 100-300 de calorii zilnic din dieta ta si numai asa poti obtine rezultatele dorite.

 

Mit: Atata timp cat mananci sanatos poti sa mananci cat vrei
Fals! O calorie ramane o calorie. Cu toate ca faina de ovaz este sanatoasa, daca servesti patru cesti cu fulgi de ovaz, caloriile se vor aduna. Daca vrei sa mananci sanatos trebuie sa fii atent la dimensiunea portiilor. Daca vrei sa slabesti va trebui sa reduci numarul de calorii, oricum este esential sa intelegi balanta caloriilor pe care le consumi de-a lungul zilei te pot ajuta sa eviti senzatia de infometare, foame si disperare.

 

Mit: Exercitiile transforma grasimea in muschi
Fals! Grasimea si tesuturile musculare contin doua tipuri de celule. In timp ce poti pierde una si sa o inlocuiesti cu alta, cele doua niciodata nu se vor converti in forme diferite. Cu alte cuvinte grasimea nu se transforma in muschi.