Migdalele: o gustare sanatoasa

Migdalele: o gustare sanatoasa

Nucile ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor de inima, obezitatii si leziunilor musculare, asa ca sunt un aliat destoinic de fiecare data cand iti propui sa pierzi in greutate sau sa capeti masa musculara. Mentin arterele sanatoase si suprima apetitul.
Cu toate ca nucile au fost foarte putin laudate, tocmai din cauza faptului ca sunt bogate in grasimi, dar de fapt ceea ce conteaza cu adevarat e faptul ca acestea fac parte din categoria grasimilor sanatoase. Acum cercetatorii ne-au aratat ca acestea contin grasimi de care nu trebuie sa ne speriem. De fapt organismul are nevoie de un pic de grasimi sanatoase. O mana de nuci, de cateva ori pe zi, este sanatate pura, in timp ce excesul nu este.

 

Cand incepi sa fii atent la ceea ce mananci, daca ti-ai propus sa slabesti, una dintre probleme o reprezinta poftele. Cunosti sentimentul, nu ti-e foame cu adevarat, dar poftesti la ceva. Iar aici vine partea buna a lucrurilor, nucile necesita mult timp pentru a le amesteca si astfel iti potolesti foamea. Migdalele reprezinta o alegere inteligenta, servite de fiecare data cand ti-e foame. Bea un pahar de apa impreuna cu migdale iti va potoli foamea.

 

Iata cateva idei de gustari sanatoase:
-iaurt cu felii de banana, miere si cateva migdale. Amesteca-le pentru a-ti crea o gustare sanatoasa sau un mic dejun nutritiv,
-migdalele se combina de minune cu prajelile, de exemplu pui cu migdale,
-adauga migdale maruntite peste legume gatite,
-prepara-ti un smoothie din: lapte degresat, fructe, germeni de grau, migdale maruntite si iaurt,
-adauga cateva migdale peste salata,
-presara migdale peste pui sau curcan,
-prepara-ti singur untul de migdale, punand cateva migdale intr-un vas si cu spatula sa amesteci continuu.

andive cu ricotta si migdale

 

Beneficiile consumului de migdale
Migdalele contin o substanta naturala care anihileaza durerea si se numeste salicina. Aceasta substanta se regaseste si in aspirina.
Migdalele sunt o sursa excelenta de magneziu, care ajuta muschii sa se relaxeze si sa minimalizeze excitabilitatea acestora, ajuta la reducerea durerilor de cap, cauzate de stres si anxietate.
Migdalele erau folosite in medicina traditionala ca tratament pentru durerile de cap, gratie calitatii acestora. Pot fi consumate oricand doresti. Pot fi adaugate peste salate, mancaruri specifice bucatariei asiatice sau pur si simplu consumate ca si gustari, intre mesele principale ale zilei. 10-12 migdale ar trebui consumate zilnic pentru prevenirea si diminuarea durerilor de cap.

 

[next]Pe langa asta unele schimbari aduse stilului de viata sunt benefice ca de exemplu: un somn bun, o dieta sanatoasa, sport si 8-10 pahare cu apa. Gratie continutului de proteine, migdalele previn aparitia pietrelor la rinichi, diabetul de tip 1, cancerul de colon, bolile de inima, hipertensiunea, aterocleroza, nivelul prea mare de colesterol si poate cel mai mare beneficiu este mana intinsa in lupta cu kilogramele in plus. Cuprul, magneziul si bitamina B2 lupta impotriva radicalilor liberi si creste productia de energie, care promoveaza secretia moleculei de antioxidant. Flavonoizii din coaja de migdale impreuna cu vitamina E un alimente bogat in antioxidanti.
Iata mai exact care sunt nutrientii din migdale: calciu, fibre, acid folic, magneziu, fosfor, potasiu, triptofan, vitamina E, vitamina B2, vitamina B3 si zinc.
Proteinele si mineralele le transforma intr-o alegere sanatoasa pentru vegetarieni. Contin un agent anti-cancer.

 

Contin grasimi monosaturate si polinesaturate, care ajuta la reducerea densitatii de lipoproteina (colesterolul rau), in timp ce se mentine constant nivelul de colesterol bun.
Migdalele ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Previn aparitia ridurilor premature, punctele negre si tenului uscat.
Uleiul de migdale este folosit in tratarea cearcanelor si asta pentru ca migdalele ajuta la revitalizarea celulelor obosite si imbunatatesc circulatia sangelui.

 

Fierul si restul de vitamine ajuta la preveniera si tratarea anemiei.
Incluse in dieta zilnica, migdalele ajuta in prevenirea constipatiei si asta gratie continutului de fibre.
Un alt mare beneficiu al consumului de migdale il reprezinta imbunatatirea circulatiei sangelui catre organele vitale. Mineralele ajuta la mentinerea optima a densitatii oaselor, prevenindu-se astfel boli ale oaselor cum este osteoporoza.
Uleiul din migdale are proprietati laxative si ajuta la prevenirea bolilor sistemului digestiv.

 

Reduc inflamatia tesuturilor corpului uman, caree ste asociata cu afectiuni precum diabetul, hipertensiuena si bolile de inima. Asa ca, data viitoare cand te gandesti la ce servesti ca si gustare sanatoasa ia in calcul ideea de a servi cateva migdale, iti vor conferi mai multe beneficii decat ar face-o unele snack-uri rafinate.