Invata sa gatesti sanatos cu uleiul din samburi de struguri!

Invata sa gatesti sanatos cu uleiul din samburi de struguri!

In primul rand trebuie sa se inteleaga faptul ca grasimile saturate, provenite de la animale, ne imbolnavesc iar cea mai sanatoasa optiune o reprezinta uleiurile vegetale. Timp de 6.000 de ani vracii foloseau struguri si ulei din samburi de struguri pentru a-si crea singuri remedii contra afectiunilor oftamologice sau hemorozilor.

 

Egiptenii pe vremuri scrisesera despre beneficiile strugurilor si i-au incurajat pe medici sa prescrie struguri, vin si seminte de struguri pentru a trata diverse afectiuni. In aproape orice cultura unde se cultiva struguri sunt bine cunoscute beneficiile acestora. Strugurii raman un izvor de sanatate pe care natura ni l-a lasat, iar acum uleiul din samburi de struguri face subiectul a mai multor studii ce incearca sa scoata la iveala beneficiile acestui ulei.

 

In prezent uleiul din samburi de struguri este folosit in tratarea diabetului, nivelului ridicat de colesterol si prevenirea afectiunilor la inima. de ce anume? Gratie grasimilor sanatoase, ceea ce il transforma intr-un aliment de baza din dieta cardiacilor.

 

Strugurii constituie o gustare sanatoasa de fiecare data cand iti este foame si ai servit demult masa poti sa tii departe foamea consumand struguri, de preferat cei fara seminte. Au multe proprietati prin care imbunatatesc starea de sanatate, semintele de struguri dar si uleiul din acestea ofera multe beneficii.

 

La fel ca si uleiul de masline sau din seminte de floarea-soarelui prin presarea semintelor se obtine uleiul. Semintele plantelor sunt foarte nutritive. Multe seminte sunt bogate in grasimi si uleiuri. Migdalele, alunele de padure, semintele de in contin vitamina E, antioxidanti, minerale si alti acizi grasi, care sunt recomandati in tratamentul de prevenire a afectiunilor cardiovaculare si inflamatorii.

 

Potrivit Centrului Medical al Universitatii din Maryland uleiul din samburi de struguri este folosit cu succes in vindecarea unor afectiuni.
Te intrebi ce poti avea de castigat de urma folosirii uleiului din samburi de struguri la prepararea mancarii?

 

Ei bine, acestea poate fi folosit cu succes in stabilizarea nivelului de zahar din sange la persoanele care sufera de diabet. In studiile de laborator o combinatie de ulei din samburi de struguri si minerale selectate au contribuit major la mentinerea unui nivel sanatos de zahar in sange, la persoanele cu diabet ce s-au oferit sa participe la studiu.

 

[next]In plus s-a dovedit ca uleiul din samburi de struguri reduce nivelul de colesterol rau pentru organism. O combinatie de extract de seminte de struguri si crom luata de catre 40 de participanti la studiu a demonstrat o reducere semnificativa a nivelului de colesterol rau pentru organism. Combinatia deopotriva de uleiuri si minerale s-a dovedit mult mai eficienta decat semintele de struguri.

 

Multe persoane sufera de hipertensiune, fara ca acestea sa stie si asta pentru ca hipertensiunea nu are simptome propriu-zise, insa afectiunea constituie factorul numarul unu a multor cazuri de deces in lume.

 

Dar, s-a dovedit ca uleiul din samburi de struguri are efecte benefice, gratie puterii antioxidantilor. Pe langa acest deosebit de important, uleiul din samburi de struguri poate fi inclus cu succes in cadrul tratamentului pentru afectiuni circulatorii. Studiile pe animale au demonstrat o imbunatatire a tensiunii la animale, carora li s-a administrat extract din seminte de struguri, din pacate niciunul dintre teste nu s-a realizat pe oameni. Acizii grasi omega 6 din uleiul din samburi de struguri ajuta mentinerea metabolismului celulelor. Mai mult de-atat uleiul nu are niciun pic de colesterol chiar daca este gatit impreuna cu alte uleiuri are un nivel scazut de grasimi saturate doar 5%.

 

Este bogat in flavonoizi, care sunt componente chimice ce reduc riscul afectiunilor coronariene. In ceea ce priveste gatitul cu ulei din samburi de struguri, acesta poate fi folosit si la prajeli intrucat are o temperatura mare de ardere, iar antioxidantii il transforma intr-o alegere buna pentru salate. Tu folosesti grasimi sanatoase la salate?