Piept de pui cald pe pat de salata

Piept de pui cald pe pat de salata

 Ingrediente pentru 4 portii:
-1 salata creata rosie, mica,
-100 grame mangold,
-1/3 pahar de creson,
-250 grame de piept de pui file,
-piper, sare si 2 linguri cu ulei.

 

 Ingrediente pentru sos:
-2 linguri cu otet, 1 lingura cu miere,
-2 linguri cu smantana,
-1 lingura cu mustar,
-4 linguri cu ulei.

 

Mod de preparare
Salata se spala la fel si mangoldul. Frunzele de salata se rup in bucati cat mai mici, apoi mangoldul se taie in fasii mici. Cresonul se taie si el marunt.

 

Se spala puiul si se presara piper si sare. Bucatile de pui se prajesc in ulei, pe ambele parti. Dupa ce s-au facut se lasa la racit.

 

Sosul de salata se amesteca cu otetul, mierea, smantana si mustarul. Se presara piper si sare. Uleiul care a ramas se amesteca la final pentru ca sarea sa se dizolve.

 

Salatele pregatite se amesteca, se impart in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul. Puiul se taie in fasii si se aseaza peste frunzele de salata.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 240 Kcal, 13 grame proteine, 21 grame grasimi, 5 grame carbohidrati.

Pofta buna!