Postul continua, la fel si goana dupa idei: ce mai gatim astazi? Daca vrem sa tinem postul in mod sanatos, fara sa ne afecteze sanatatea, trebuie sa renuntam la ideea de a ne hrani din junk-food si sa rezistam putin in bucatarie. Cu o idee ca cea de azi, cartofi in sos de legume, nici nu e greu: rezultatul merita efortul. Ingrediente pentru cartofi cu sos de legume – mix 500 g de legume tocate, il puteti cumpara congelat dar, fiind primavara, va sfatuim sa le cumparati proaspete si sa le taiati cubulete mici -1/4 de lingura cu marar toca -1 lingura cu patrunjel uscat, -7 cartofi taiati cubulete mari -1 lingura cu faina de porumb amestecata cu apa, -2 lingurite cu apa. Mod de preparare cartofi cu sos de legume Pune intr-o tigaie, de dimensiune medie, legumele, mararul, patrunjelul si cartofii. Acopera tigaia cu un capac si las-o la foc mic timp de 10-12 minute sau pana cand cartofii devin moi, la final scurge zeama. Intr-un bol mic combina apa cu faina de porumb si zeama ramasa de la fierberea legumelor. Lasa vasul la foc mic si amesteca continuu pana cand se obtine sosul, care se toarna fierbinte peste cartofi. O portie de cartofi cu sos de legume ( reteta este pentru aproximativ 4) contine in medie are 0 colesterol, 10 g carbohidrati, 50 de calorii, 2 grame de fibre si 2 de proteine Pofta buna!