Ciuperci cu usturoi si verdeata

Ciuperci cu usturoi si verdeata

Ciupercile se gasesc din belsug in acest sezon, chiar si la piata, unde puteti gasi proaspat culese. Pentru cei care tin post este o alternativa foarte buna (cata vreme nu exageram cu cantitatea), deoarece ciupercile sunt foarte hranitoare. Ciupercile cu usturoi si verdeata este bine sa fie consumate la pranz, ca sa nu fie prea grele si sa ne si ofere energie pentru a doua parte a zilei. Cam 8 persoane se pot infrupta cu masura din cantiatile exrpimate ๐Ÿ™‚

 Ingrediente pentru ciuperci cuusturoi si verdeata

-3 catei de usturoi, maruntiti,
-3 bucati de arpagic, curatate si taiate in bucati,
-1 kilogram de ciuperci albe,
-1/4 de cana cu ierburi (busuioc, rozmarin, tarhon, oregano sau patrunjel),
-1/4 de lingurita cu sare,
-1/4 de lingurita cu piper negru macinat.

Mod de preparare ciuperci cuusturoi si verdeata

Caleste arpagicul si usturoiul in ulei, la foc mare, timp de 2 minute. Apoi adauga ciupercile. Amesteca ocazional timp de 10-12 minute pana cand ciupercile devin fragede. Adauga ierburile, sarea si piperul.

 

Pofta buna!