Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

 Ingrediente pentru 8 portii:
-2 kilograme de carne de pui, fara oase, piele, taiata in bucati,
-2 lingurite cu ulei de masline,
-1 cana cu ciuperci tocate marunt,
-1 cana cu morcovi tocati marunt,
-1/2 de cana cu ceapa tocata marunt,
-1/2 de cana cu ardei,
-usturoi tocat marunt,
-2 lingurite cu busuioc proaspat (tocat) sau busuioc uscat,
-1 lingura cu patrunjel proaspat (tocat marunt) sau o lingura cu patrunjel uscat,
-1/4 de lingura cu piper negru, macinat,
-1/8 de lingura cu sare,
-6 cesti cu apa,
-1 kilogram de cartofi, taiati cubulete,

 

Mod de preparare
Adauga intr-o tigaie o lingura cu ulei si las-l sa se incalzeasca la foc mediu. Apoi adauga ciupercile, morcovii, ceapa, ardeiul, usturoiul, busuiocul, patrunjelul, sarea, piperul si lasa tigaia pe foc timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand. Dupa acest timp scoate legumele si da-le deoparte.

 

Adauga si cealalta lingura cu ulei si lasa tigaia la foc mediu. Adauga bucatile de pui si gateste-le timp de 5 minute sau pana cand vor capata o nuanta maronie. Amesteca din cand in cand. Cand acesta este gata, scoate-l din tigaie si da-l deoparte.

 

Intr-un alt vas pune apa la fiert adauga cartofii, legumele si puiul. Redu din temperatura. Acopera vasul si lasa-l pe foc timp de 15 minute sau pana cartofii devin moi.
La final presara busuioc si patrunjel.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 249 de calorii, 5 grame de grasimi, 66 mg colesterol, 705 mg sodiu, 20 grame carbohidrati, 3 grame fibre si 29 grame proteine.

Pofta buna!