Alimente pentru creier

Alimente pentru creier

Cunoasterea alimentelor benefice creierului, dar si metoda prin care le poti include in dieta, te poate ajuta extrem de mult. Alimentele benefice iti pot mentine in forma creierul, ajutandu-te sa depasesti diverse situatii cu care te confrunti de-a lungul zilei.
Asa ca, azi ai posibilitatea de a afla mai multe despre alimentele care iti mentin sanatoase functiile cerebrale. Daca esti tot mai stresat in ultima vreme si ti se pare de-a dreptul imposibil sa te concentrezi asupra problemelor de la serviciu se poate ca o parte de vina sa-i revina si alimentatiei.

 

Alimente pentru o buna concentrare

Nucile si ciocolata
Nucile sunt o sursa excelenta de vitamina E, care este asociata cu o reducere a declinului cognitiv odata cu inaintarea in varsta. Ciocolata neagra are proprietati antioxidante puternice si contine stimulenti naturali precum cafeina care restabileste puterea de concentrare si atentie. Se recomanda o portie pe zi de nuci si ciocolata pentru a te bucura de toate aceste beneficii fara a fi nevoie de un exces de grasimi, calorii sau zahar. Ce inseamna o portie? Nici mai mult nici mai putin de 30 de grame.

 

Avocado si cereale integrale

Fiecare organ din corp depinde de circulatia sangelui, mai ales inima si creierul. Consumand cereale integrale si fructe poti reduce riscul dezvoltari unor afectiuni cardiovasculare si sa ajuti la fluidizarea circulatiei sangelui, oferindu-ti o metoda simpla de a-ti mentine sanatoase celulele creierului.

 

Cerealele integrale precum popcornul si faina integrala ii asigura organismului fibre, necesare in alimentatia de zi cu zi si vitamina E, in timp ce avocado contine grasimi sanatoase si anume mononesaturate care contribuie la fluidizarea sangelui.

 

Beneficiile unei diete sanatoase
Poate suna un pic banal, dar este pe cat se poate de adevarat. Daca dieta ta este saraca in nutrienti esentiali, iti poate scadea abilitatea de concentare. Daca mananci prea putin sau dimpotriva prea mult una din aceste posibilitati se poate interpune cu abilitatea ta de a te concentra. O masa greu de digerat te face sa te simti letargic, in timp ce un consum prea mic de calorii are ca efect durerile cauzate de o foame accentuata. Ca sa-ti mentii creierul sanatos va trebui sa adopti o dieta echilibrata, incluzand o varietate de mancaruri sanatoase.

 

Esti pregatit pentru o zi mare?
Vrei sa-ti cresti abilitatea de concentare? Incepe-ti ziua cu suc de fructe 100% natural, bagheta din cereale integrale, somon si ceasca cu cafea. Ca o adaugare la adoptarea unei diete echilibrate expertii ne sfatuiesc sa:
-incercam sa ne odihnim,
-sa facem sport pentru a gandi sanatos,
-sa meditam pentru a scapa de toate gandurile, relaxandu-ne astfel.

 

[next]Proteine pentru o buna functionare a creierului
Unul dintre marile beneficii ale proteinelor e faptul ca te face sa-ti simti stomacul plin mai mult timp in comparatie cu grasimile si carbohidratii. Adoptarea unei diete bogate in proteine slabe si cu un continut de lipide scazut este benefica in procesul de slabire si mentinerea unei stari bune de sanatate, fara proteine o conexiune cu creierul ar fi dificila.

 

Zaharul poate creste vigilenta
Zaharul este sursa principala de energie pentru creier. Nu este vorba de zaharul pe care il adaugi in mancare, ci de glucoza pe care organismul tau il metabolizeaza din zaharurile si carbohidratii pe care ii consumi. De aceea un pahar cu o bautura dulce imbunatateste memoria pentru putin timp, procesul de gandire si abilitatea mentala. Daca consumi prea mult memoria poate fi afectata, ca de altfel si restul corpului. Nu exagera in privinta zaharului pentru a te bucura de beneficiile acestuia si anume de imbunatatirea memoriei, fara a te ingrasa.

 

Ouale
Care de altfel fac parte din categoria proteinelor. Incluse in dieta ajuta la imbunatatirea memoriei gratie continutului de caolina, care determina o crestere a nivelului de acetilcaolina in organism, o substanta ce ajuta creierul in procesul de reamintire a unor informatii. Uitarea este un proces cerebral absolut normal. Unde am ajunge daca nu am uita din informatiile pe care le memoram dar de care nu mai avem nevoie? Cu toate acestea uitarea, cand se produce in mod repetat, nu mai este ceva normal.

 

Daca stii ca te asteapta o zi obositoare, plina de proiecte si cate si mai cate, serveste un mic dejun sanatos care sa constea in oua prajite. Daca ai alergie la oua sau pur si simplu nu se regasesc in lista ta de alimente preferate, caolinul il mai poti gasi si in: arahide, cartofi, conopida, rosii si banane.

Tu adopti o dieta echilibrata?