Cheia este includerea in meniul zilnic a cat mai multor alimente nutritive. Nu ti-ai dori ca mancarea pe care o servesti sa-ti asigure energia necesara si sa-ti confere longevitate? Nu este nevoie sa mai cauti, am realizat noi o lista a celor mai bune alimente anti-imbatranire. Varza creata Daca iti mplac legumele verzi atunci nu ar trebui sa ti se para dificil sa consumi mai des varza creata. O varianta ar fi sa o adaugi in sandvisuri, salate sau la decorarea mancarii, asa pentru un plus de culoare. Aceasta leguma chiar isi merita laudele, nu degeaba a intrat in topul alimentelor anti-imbatranire, este nutritiva. Testele realizate pe oameni au scos la iveala faptul ca varza creata repara celulele de ADN afectate, la persoanele fumatoare. In plus, constituie un aliment de baza in tratamentul femeilor afectate de cancer de san. O cana de varza creata are: 22% de vitamina A si 24% de vitamina C din doza zilnica recomandata. Ardeiul iute Ofera corpului o senzatie, placuta de incalzire prin cresterea fluxului sangvin la extremitatile corpului. Poate distruge parazitii intestinali. De asemenea, are efect benefic asupra sistemului nervos, calmand senzatia de durere, atunci cand este administrat in doze corecte amorteste receptorii de durere, de la terminatile nervoase. Strugurii rosii Ca si uleiul de masline si rosiile, sucul de struguri si vinul contin antioxidanti. Consumul unei cantitati moderate (unu-doua pahare pe zi) de vin rosu creste longevitatea. Iar daca termenul moderatie nu itie este cunoscut, ar fi cazul sa intelegi ca un consum prea mare de vin rosu poate scurta viata. Rosiile Rosiile contin cantitati mari de licopen, un antioxidant foarte puternic. Licopenul ajuta la reducerea riscului de cancer, in special cancer de prostata si mai este asociat cu reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare, diabet si osteoporoza. Poate preveni aparitia ridurilor, ca semn la imbatranirii premature. Un lucru cu adevarat spectaculos pe care o sa-l intalnesti la rosii este acela ca licopenul isi mareste cantitatea atunci cand le gatesti, cu alte cuvinte pasta de rosii si sosul au mai mult licopen decat rosiile proaspete. Pe cat pare de ciudat pe atat este de adevarat. Tie iti plac rosiile? Le poti adauga in salate, garnituri, tocana, le poti servi crude in sandvisuri etc. Ai multe posibilitati. Lasa-ti creativitatea sa vorbeasca de la sine! Rodiile Cu toate ca rodiile au o istorie lunga, remarcabile efecte asupra starii de sanatate au fost descoperite recent, ceea ce nu le-a lasat timp pentru a fi cunoscute de marea majoritate a oamenilor. Sucul de rodii joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima si are efect benefic asupra nivelului de coletsrol rau din organism. Un alt beneficiu al consumului de rodii este incetiniera dezvoltarii celulelor care dezvolta cancerul de prostata. Atat fructul, cat si sucul de rodii are proprietati anti-inflamatorii care reduc inflamatia de la nivelul incheieturilor, la persoanele care sufera de artrita. 240 ml de suc pe zi ar trebui sa fie indeajuns pentru a te putea bucura de beneficiile sale. Daca urmezi un tratament medicamentos consulta un medic inainte de a consuma suc de rodii. [next]Cacao sau ciocolata neagra Cacaua este un aliment anti-imbatranire ce contine biochimicale (flavonoidele) care previn diverse afectiuni. Flavonoidele sunt antioxidanti puternici si castiga detasat lupta cu vinul rosu si ceaiul verde in ceea ce priveste abilitatea de a neutraliza actiunea radicalior liberi. Cacaua reduce riscul bolilor de inima si scade tensiunea sangelui cu ajutorul abilitatii sale de a creste productia de oxid nitric care ajuta la dilatarea vaselor de sange prevenind astfel lipirea intre ele a peretilor. Dar, la fel ca in toate cazurile, consuma cu moderatie. In ceea ce prievste consumul de ciocolata neagra acesta ar trebui sa se limiteze la 30 de grame pe zi, pentru a preveni astfel excesul de calorii care te-ar putea ingrasa. Merele Previn imbatranirea gratie continului de pectina, care reuseste sa mentina stabil nivelul de colesterol. Sa mai spunem ca sunt foarte nutritive? Merele contin antioxidanti care lupta importiva radicalilor liberi raspunzatori pentru grabirea procesului de imbatranire. Usturoiul Iti place sa mananci picant? Stiai ca usturoiul intareste sistemul imunitar si detoxifica ficatul? Sistemul imunitar este acea “bariera naturala” a organismului importiva bolilor, cat cate este mai puternic cu atat scade riscul de a dezvolta unele boli. In ceea ce priveste rolul ficatului in organism, acesta este raspunzator pentru eliminarea toxinelor, cand ficatului nu mai functioneaza cum trebuie si sangele nu mai este detoxifiat creste riscul de a dezvolta unele boli. Usturoiul are efect benefic asupra tensiunii. Ghimbirul Este un execelent tonic digestiv. Protejeaza organismul de raceala si gripa. Are proprietati antiseptice, mentine sanatos sistemul circulator, combate greata si ameteala. Curcuma Are efecte benefic la nivelul activitati craniene. Este recomandat in dieta anti-imbatranire datorita faptului ca previne boli care afecteaza sistemul nervos, asa cum este Alzheimer. Potrivit unui studiu, cucurma ajuta sistemul imunitar sa scape de o proteina care afecteaza creierul. Se gaseste in pudra de curry, asa ca nu te sfii sa folosesti mai multe condimente la mancare. Multe tipuri de mustar galben contin cucurma, deci cand mai cumperi mustar uita-te si pe eticheta. Conform studiilor rata persoanelor afectate de Alzheimer, in India este un procent. Mierea Detine proprietati anti-bacteriene si de vindecare. Este recomandata in tratamentul de vindecare a ranilor. Uleiul de canepa Ideal pentru dressinguri si maioneza, uleiul de canepa este recomandat gratie continutului ridicat de amino acizi si acizi grasi. De asemenea, este bogat in vitamina E, ce incetineste imbatatranirea pielii. Scortisoara Este un tonic care stimuelaza sistemul si combate oboseala. Presara un pic de scortisoara peste cerealele de la micul dejun. Tu la ce trucuri recurgi ca sa te mentii tanar?