Ingrediente pentru 4 portii: -1 ananas mediu, -1 pepene galben, -250 grame de struguri verzi, fara samburi, -1-2 capacele cu rom alb. Pentru sosul de iaurt: -300 ml de iaurt cu putine grasimi, -3 linguri cu miere, -sucul de la o jumatate de lamaie, -1 praf de scortisoara macinata, -1/2 de legatura menta proaspata. Mod de preparare Se taie codita ananasului si se curata o coaja groasa cu un cutit taios. Semintele se scot, fructul se taie in patru, pe lungime. Se indepartaaza si partea dura din centru. Se feliaza fructul si se pune intr-un vas. Se taie pepenele galben in doua pe lungime si se scot semintele folosindu-se o lingura. Se scobesc bilute cu o lingura de inghetata si se adauga peste ananas. Strugurii se spala, se rup boabele, se taie in doua si se adauga peste restul de fructe. Se stropeste totul cu rom si se amesteca bine. Se amesteca bine iaurtul cu mierea, sucul de lamaie si scortisoara. Se spala menta si se pun deoparte cateva frunze pentru decor. Restul frunzelor se taie in fasii inguste si se adauga peste iaurt. Se impart fructele in 4 boluri de desert si se decoreaza cu frunzele de menta. Sosul de iaurt se serveste separat. Valoarea nutritiva O portie are: 210 kcal, 4 grame proteine, 3 grame grasimi si 37 grame carbohidrati. Pofta buna!