Mancare de sfecla rosie

Mancare de sfecla rosie

Ingrediente pentru 4 portii:
-750 grame sfecla rosie,
-350 ml de supa de legume,
-1 ceapa mare,
-2 linguri cu ulei, 40 ml ulei de masline,
-2 linguri cu faina alba,
-1 legatura de arpagic,
-1 lingura cu suc de lamaie,
-sare, piper macinat,
-2 linguri cu hrean,
-2 linguri cu smantana (cu putine grasimi).

 

Mod de preparare
Sfecla se spala, se curata, dupa care se taie cubulete. Se adauga o treime din cantitatea de supa, se da in clocot, apoi se fierbe 1 minut la foc mic, pana cand devine frageda.

 

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste in ulei dupa care se ia de pe foc. Faina se prajeste in ulei, amestecand continuu, se adauga restul de supa si se fierbe pana cand capata consistenta (se ingroasa). Se lasa vasul la foc mic timp de 5 minute.

 

Arpagicul se spala, se taie rondele. Se adauga apoi sfecla si zeama lasata peste ceapa prajita. Se presara sare, piper si se adauga suc de lamaie.

 

Se adauga hreanul si smantana peste sos, se amesteca bine si se adauga sare. Sosul obtinut se toarna peste sfecla sau se poate servi in boluri separate.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 230 Kcal, 4 grame proteine, 16 grame grasimi si 23 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!