Pui asiatic

Pui asiatic

Ingrediente pentru 4 portii:
-2 bucati de piept de pui (dezosat, fara piele, de 500 de grame),
-1 catel de usturoi,
-1 radacina de ghimbir (2 cm),
-2 fire de ceapa verde,
-180 ml de supa de pui,
-6 linguri cu suc de lamaie,
-1 lingura de sos de soia,
-1 lingura cu ulei de masline,
-1 lingurita cu amidon alimentar.

 

Mod de preparare
Bucatile de pui se taie in doua bucati si se pun intr-un vas. Usturoiul si ghimbirul se curata si se piseaza. Ceapa verde se spala si se toaca marunt. Jumatate din ceapa se presara peste pui.

 

Supa de pui se amesteca cu sucul de lamaie, sosul de soia si se toarna epste pui. Carnea de pui se lasa in frigider 30 de minute. Apoi se scoate din frigider si se prajeste in ulei pret de 3 minute.

 

Se toarna deasupra sosul si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se scoate si se taie oblic, in felii groase. Amidonul alimentar se dizolva in doua linguri cu apa rece si se amesteca cu zeama lasata. Se adauga ceapa verde (pastrata) se fierbe amestecand continuu (ca sa nu se arda) pana cand se ingroasa sosul, dupa care se adauga o lingurita cu sos peste carnea de pui.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 220 Kcal, 28 grame proteine, 4 grame grasimi si 6 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!