Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ingrediente pentru 4 portii:
-300 de grame ciuperci,
-3 fire de ceapa verde,
-1/2 de legatura de patrunjel si ½ de legatura de marar.
-130 grame cascaval Emmenthal,
-3 linguri cu ulei de masline,
-4 ardei grasi,
-sare si piper dupa gust,
-2 linguri cu pasta de rosii,
-4 linguri cu supa de legume.

 

Mod de preparare
Se curata ciupercile, se taie in cuburi. Ceapa verde se spala si apoi se toaca marunt. Restul de verdeata se spala si se toaca marunt. Cascavalul se da pe razatoare.

 

Ceapa verde si ciupercile se calesc in ulei, la foc mediu, timp de trei minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Ardeii se spala, li se taie un capac, se indeparteaza cotoarele si apoi se presara piper si sare.

 

Se amesteca o lingura de pasta de tomate cu verdeturile, 2/3 de cascaval si cu ceapa verde. Ardeii se umplu cu acest amestec, deasupra se presara cascavalul ramas, apoi se pun capacele. Ardeii umpluti se pun mai apoi in oala.

Se amesteca smantana si pasta de tomate ramase cu supa, dupa care se toarna peste ardei, se acopera vasul si se lasa la foc mic timp de 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

 

Ardei umpluti cu branza gasiti pe bucatar.net.