Prajituri cu scortisoara

Prajituri cu scortisoara

 Ingrediente pentru 50 de bucati:
-1 baton de vanilie,
-175 grame de unt,
-1 lingura cu smantana dulce,
-250 grame faina alba,
-1 lingurita cu scortisoara.

 

 Plus:
-grasime pentru ungerea tavii.

 

Mod de preparare

Batonul de vanilie se taie in doua bucati, dupa care cu un cutit i se scobeste miezul. Untul se topeste intr-o oala, la foc mic, cu grija ca sa nu se arda. Apoi se toarna intr-un vas si se lasa sa se raceasca.

 

Untul se bate cu mixerul pana cand devine o spuma si putin cate putin se adauga smantana si zaharul (150 grame). Dupa aceasta se adauga jumatate din cantitatea de faina si vanilie, faina care ramane se framanta in aluat. Din aluat se modeleaza cativa cilindrii cu o grosime de 2,5 cm, se pun  pe o foaie ceruita si se baga in frigider, unde de altfel vor sta 2 ore.

 

Dupa acest pas, se da drumu la cuptor pana cand in interiorul acestuia temperatura creste la 180 de grade Celsius.
Se unge tava cu putina grasime (unt sau margarina), dupa care se scot cilindrii din frigider si se indeparteaza foaia ceruita.

 

Cilindrul se taie in felii groase de 0,5 cm, dupa care se pun in tava feliile. Zaharul ramas se amesteca cu scortisoara si se presara peste felii. Tava se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa sa se coaca pret de 10 minute, pana cand feliile capata o culoare usor maronie. Dupa aceasta se scot si se lasa sa se raceasca.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 60 kcal, 0,5 grame proteine, 3 grame grasimi si 8 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!