Detoxifiere in 7 pasi

Detoxifiere in 7 pasi

In primul rand trebuie sa stiti ca dietele de detoxifiere sunt utile si necesare. Unul dintre efectele acestor diete este si pierderea in greutate.

Avem o dieta de sapte zile, care impusca doi iepuri dintr-un foc: de scapa de toxine si de cateva kilograme. 

Planul dietei

Ziua 1.  Iti plac fructele si legume? Daca da, inseamna ca nu o sa strambi din nas daca va trebui sa consumi sucuri din fructe si legume. In aceasta zi poti consuma numai hrana lichida, respectiv sucuri din fructe si legume. ideal este ca acestea sa fie preparate incasa si consumate imediat dupa ce au fost facute. La masa de pranz si de seara poti manca un fruct si o portie de legume fierte in aburi. Cel mai bune fasole verde sau spanac, doar cu suc de lamaie. 

Pregateste-ti un suc din: o portocala, un mango, o lamaie. Poti bea suc de rosii cu patrunjel. Mai poti bea suc de telina, cu sau fara suc de sfecla Ai voie si un ceai de plante si apa minerala.

Ziua 2. Aceasta este ziua cartofilor. Nu uitati de apa! De ce cartofi? Pentru ca sunt o sursa buna de potasiu, iar potasiul este un mineral esential pentru sustinerea procesului natural de detoxifiere. Cartofii prajiti sunt exclusi.
 
Fierbe un kilogram si jumatate de cartofi, imparte apoi totul in trei portii pe care le consumi la cele trei mese principale ale zilei. Poti adauga lapte (degresat), patrunjel sau marar. Amesteca cartofii fierti cu legume, pentru o salata. La micul dejun poti trece peste cartofi si poti manca o felie de paine cu o felie la fel de mare de branza.

Ziua 3. Este ziua orezului. Pune intr-un vas cu apa 210 grame de orez si lasa-l la fiert. Imparte portia de orez in  cinci pe care le vei consuma toata ziua. O portie d eorez la fiecare doua-trei ore. Poti adauga suc de rosii sau supa de legume fara grasimi. Adauga doi litri de lichide (apa, ceai), fara zahar.

[next]Ziua 4. Revenim la fructe. La micul dejun: o felie de paine, doua felii de branza si un fruct (mar sau para). In restul zilei doar fructe. Le poti manca ca atare sau in diverse combinatii (salate, smoothie). Exclude bananele. Asauga doi litri de lichide.

Ziua 5. Paste! acesta este cuvantul zilei. Fierbe 250 de grame de  macaroane si imparte-le in patru. La micul dejun: o felie de paine, o nuca cu unt si un ou fiert. Nu uita de lichide! In restul zilei paste cu legume crude. Fara ulei.

Ziua 6. Revenim la legume. La micul dejun: o felie de paine, o nuca de unt si un ou fiert. Dupa micul dejun, de-a lungul intregii zi, consumati doua kilograme de legume variate, fierte sau crude. Bonus: patru linguri cu ulei vegetal sucul de la doua lamai si doi litri de lichide.

Ziua 7. Diversificare! Meniul pentru micul: o felie de paine, o nuca cu unt, o felie de branza, o rosie si cateva felii de ceapa. La masa pentru de pranz: 120 de grame de carne fiarta de vita, 150 de grame de cartofi (gatiti asa cum vreti voi, dar nu prajiti) cu o lingura de ulei. Meniul pentru cina: 120 de grame de salata verde, 120 de grame de peste fiert si o felie de paine (din cereale integrale). Doi litri de lichide (apa, ceai, cafea fara zahar).

Revenirea la dieta normala se face treptat pe parcursul unei saptamani, introducand in fiecare zi o noua categorie de alimente, in planul alimentar din zila a- 7 de dieta. Trei mese pe zi si doua gustari sunt obligatorii.