Fasolea cu sos de rosii

Fasolea cu sos de rosii

Vreti sa stiti si cum o puteti pregati? Luati fasolea uscata (sau proaspata, dupa preferinte) si puneti-o intr-o oala cu apa rece. Apoi scugeti apa si puneti fasolea intr-o oala cu apa rece, pe foc si lasati-o sa fiarba timp de 10 minute. Dupa ce a fiert, scurgeti apa din oala. Dar, stati ca nu ati terminat asa de repede, puneti fasolea din nou in oala si adaugati usturoiul, morcovul, cepele (toate legumele trebuie sa fie intregi) si lasati vasul pe foc timp de o ora. Dupa un timp scoateti rosiile si usturoiul. Incepeti sa decojiti rosiile, scoateti-le semintele si taiati-le in bucati mici, nu uitati sa marunti usturoiul.

 

Intre timp turnati uleiul in tigaie incinsa si adaugati cepele (tocate marunt). Apoi peste ceapa calita adaugati vinul alb. Peste sosul din tigaie adaugati pasta de rosii, rosiile, usturoiul, sarea si piperul. Acoperiti tigaia si lasati-o pe foc timp de 15 minute.
Vedeti intre timp daca a trecut o o ora  pe ceas, caci asta inseamna ca fasolea s-a facut. Scurgeti fasolea de apa si amestecati-o cu sosul din tigaie (scurgeti sosul intr-un castron). Apoi presarati pe deasupra patrunjel tocat si puteti servi.

 

Sa aveti pofta!