Scortisoara fluidizeaza sangele

Scortisoara fluidizeaza sangele

S-ar putea sa va suprinda ce urmeaza sa va zic, dar este cat se poate de adevarat. Acesta contine antioxidanti(substante care previn cancerul), iar uleiul extras din scortisoara are proprietati antibacteriene si antifungice, motiv pentru care este recomandat in tratarea unor afectiuni survenite de pe urma infestarii cu bacterii si fungi (de exemplu ulcer la stomac). 

In plus, constituie o sursa excelenta de minerale (fier, calciu, magneziu) la care se adauga si fibre. Combinatia de calciu si fier ajuta in secretia bilei, care previne afectarea celulelor colonului, ce ar putea favoriza aparitia cancerul de colon. Despre fibre am tot discutat noi, daca ati uitat, va reamintesc ca acestea combat constipatia si amelioreaza simptomele de sindrom de intestin iritabil. 

Folosita cu regularitate, scortisoara este un remediu pentru:
-reducerea nivelului de glucoza din sange si tratarea
diabetului de tip 2,

-micsorarea nivelului de colesterol din sange,-reglarea digestiei,
-tratarea diareei,
-ameliorarea simptomelor de raceala (usoara),
-reducerea durerii provocate de artrita,
-imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive,
-tratarea durerilor de dinti,
-improspatarea respiratiei,
-ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor.
 

In ceea ce priveste alungarea durerilor de dinti, scortisoara si-a castigat notorietate. Durerile de dinti si frica declansata de aparatura dentistului ca seamana mai mult cu una de tortura, ii impinge pe multi romani sa stea acasa si sa-si trateze durerile asa cum stiu mai bine, decat sa apeleze la serviciile unui specialist in domeniu. Ceea ce este gresit. 

Pentru aceia dintre voi, care vor ceva care nu implica durere, adica vizita cu dentistul, le-as zice ca exista ceva de moment. Iata despre ce este vorba. Amestecati cinci lingurite cu miere si o lingura cu scortisoara (pudra), apoi aplicati o cantita infima din pasta obtinuta pe dintele care va doare, de doua-trei ori pe zi. Pasta obtinuta se poate pastra intr-un recipient la temperatura camerei. 

Cum o puteti folosi contra gripei
In medicina traditional chineza, scortisoara era folosita ca remediu contra gripei si racelii. Iata ce trebuie sa faceti pentru aceasta. Puneti intr-un vas cu apa(care fierbe) un betigas de scortisoara, lasati-l sa fiarba timp de 2 minute, dupa care scoateti betigasul. Apa in care a fiert scortisoara, o puteti folosi la prepararea ceaiului, cum este cel verde. Beti din acest ceai de scortisoara de doua ori pe zi, daca raceala persista mai mult de trei zile, consultati un medic.

Iata si o reteta cu scortisoara. 

Micsoreaza nivelul de colesterol
Nivelul ridicat de colesterol din sange este un factor declansator pentru bolile de inima, de aceea cautati sa mancati cat mai sanatos, echilibrat si sa faceti frecvent sport. Ca sa reduceti nivelul de colesterol ,pur si simplu mancati o jumatate de lingura cu scortisoara zi de zi.

 Daca nu stiti cum sa folositi mai multa scortisoara in alimentatia de zi cu zi, va spun ca ceaiul ori cafeaua pot fi mult mai placute papilelor voastre gustative, daca presarati un pic de scortisoara in bautura. Iar eficienta scortisoarei in reducerea nivelului  de colesterol nu ar trebui pusa sub semnul intrebarii, intrucat marturie stau studiile recente. 

Fluidizeaza sangele
V-am zis ca o sa surpinde ce o sa va zic, nu? Ei bine, acesta previne coagularea sangelui.
 

[next]Amelioreaza simptomele de artrita
Intr-un studiu realizat la Universitatea Copenhagen, pacientii carora li se dadea o jumatate de lingura cu scortisoara, combinata cu o lingura de miere, zi de zi inainte de micul dejun, au inregistrat efecte miraculoase in ceea ce prievste ameliorarea durerii provocata de artrita. Dupa o saptamana de la tratament nu-i mai dureau incheieturile, si abia dupa o luna puteau merge fara sa se planga de durere.
 

Conservant natural
Ati fi crezut ca mancarea se pastreaza mai bine cu un praf de scortisoara? Ei bine, da! Daca presarati un pic de scortisoara peste mancare, aceasta inhiba dezvoltarea bacteriilor si previne alterarea mancarii.
 

Detine proprietati antiinflamatorii
Multe persoane recunosc in cele din urma dupa ce sunt intrebate in repetate randuri, ca nu prea au un stil de viata sanatos. Ba mai multd e atat, servesc adesea protii uriase cu prajeli, mancaruri grase si procesate. Ceea ce este mai putin cunoscute faptul ca toate acestea pot cauza inflamatia tesuturilor interne si a organelor, iar aceasta inflamatie este asociata cu bolile de inima, care sunt cu greu tratate. Scortisoara, in schimb, poate fi un aliat de nadejde in lupta cu inflamatia.
 

Ce nu trebuie sa faceti
Nu trebuie sa o consumati in cantitati mari. In plus,e ste bine stiut faptul ca scortisoara servita in cantitati marie ste toxica.
Nu trebuie sa renuntati la medicamentele pentru micsorarea nivelului de colesterol in favoarea scortisoarei, caci inca nu  exista dovezi certe. Si ca sa completez lista cu ce NU trebuie sa faceti, in niciun caz nu serviti mancaruri grase, bogate in calorii, doar pentru ca au si scortisoara.
 

Ce puteti face
Consumati scortisoara in cantitati mici.
 

Efectele adverse
Cateva studii recente au scos la iveala faptul ca scortisoara(derivata din planta Cassia) contine substante toxice. Daca este consumat in cantitati mari afecteaza ficatul si rinichii. Devreme ce in supermarket-uri se gaseste mai mult pudra de scortisoara(provenita din arborele Cassia) aceasta trebuie consumata in cantitati mici.
 

Atata timp cat scortisoara are efect de fluidizare a sangelui, nu trebuie luata in combinatie cu alte substante ori medicamente care au acelasi efect (aspirina). 

Daca sunteti viitoare mamici evitati sa consumati prea multa scostisoara, caci poate afecta uterul. Si nu in ultimul rand oricine ia medicamente pentru fludizarea sangelui ori pentru controlul zaharului din sange, ar trebui sa se sfatuiasca cu un medic inainte sa consume scortisoara in mod frecvent. 

Concluzie
Daca folositi scortisoara in prepararea diverselor mancaruri si sunteti atenti la portie nu aveti ce risca. In plus, asa cum am mai zis mancarea capata un alt gust, mai rafinat, mai bogat. Voi gatiti cu scortisoara?