Dovleceii sunt cunoscuti pentru continutul lor mare de apa, dar si pentru proprietatile lor benefice in foarte multe diete. In reteta de fata, este vorba, de fapt despre clasicii si deliciosii dovlecei pane. Cui nu-i plac dovleceii pane? Eu sigur ma dau in vant dupa ei! Dar ce ati spune despre dovlecei pane, pe care nu ii vom praji in ulei? Suna mai bine, nu-i asa? M-am inspirat din reteta de cartofi prajiti la cuptor si mi-am spus ca as putea incerca acelasi lucru si cu dovleceii. M-am pus pe treaba, si rezultatul a fost delicios, hranitor si neasteptat de savuros. Pentru dovlecei crocanti cu susan la cuptor aveti nevoie de: 1 dovlecel de marime medie 1 ou 2 linguri de apa minerala 1 lingura de seminte de susan neprajite 4-5 linguri de pesmet 2 linguri faina hartie de copt 2 lingurite ulei piper Dovlecelul se spala foarte bine si se taie rondele. Daca este foarte tanar si cu coaja perfecta, nu se curata. Majoritatea vitaminelor si mineralelor se gasesc in coaja. Nu va fie teama, dupa prelucrarea termica, coaja va avea aceeasi textura si acelasi gust cu restul dovlecelului. Se taie rondele de aproximativ jumatate de cm. grosime se sareaza si se lasa la frigider, intr-un vas acoperit pentru cel putin 30 de minute. Oul se bate bine impreuna cu apa, uleiul si piperul. Pesmetul se amesteca cu susanul. Acesta din urma, va face crusta formata pe felia de dovlecel mult mai crocanta si aromata. Feliile de dovlecel se scurg bine de zeama pe care au lasat-o, apoi se dau, in aceasta ordine prin faina, prin oul batut si prin pesmetul cu susan. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, sau pana devin aurii. Se servesc fierbinti cu salata de rosii si ardei. 100 de grame de dovlecel crocant cu susan contine: 49 de calorii, 1,3 grame de proteine, 0,4 grame lipide, 6,3 grame carbohidrati Tips: dovleceii crocanti cu susan se pot consuma si reci. Daca nu va place susanul, il putei elimina sau il puteti inlocui su seminte de flarea soarelui decojite.