Salata de cruditati

Salata de cruditati

Probabil ca era super-tratat cu tot felul de consrvanti si chimicale. Ce sa fac cu el? Nu prea mi-a venit sa il mananc… parca era de plastic. Dar cum sa arunc frumusete de mar? M-am gandit, m-am uitat in frigider si mi-am zis ca ar trebui sa fac totusi ceva cu el. aas ca am hotarat sa fac o salata de cruditati. Aveam niste morcovi, varza si telina cumparate din piata, si suta la suta romanesti si ecologice. Mi-am zis ca ar fi o combinatie buna si parca ingredientele suta la suta romanesti ar mai spala din pacatele marului perfect. A iesit o salata minunata pe care insa va sfatuiesc sa o preparati cu mere autohtone, mult mai gustoase si mai sanatoase. 

 

 

Ingrediente:

1 mar mare (2-3 mai mici)

1 morcov mare

jumatate dintr-o varza dulce mica (optional)

jumatate de radacina de telina

jumatate de pahar cu apa

1 lingura zahar

jumatate de lamaie

1 lingurita rasa de sare

2 lingurite ulei de masline

piper dupa gust 

Prima data preparam dressing-ul din jumatatea de pahar cu apa, zaharul, sarea, zeama de la lamaie si uleiul de masline. Il amestecam bine pana se topesc toate granulele de sare si zahar. Adaugam piper dupa gust. 

 

 

Varza o taiem julien, cat de subtire putem. Marul, morcovul si telina le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare. Marul va fi ultimul razuit pentru ca este cel care se oxideaza cel mai repede. Asta in cazul in care marul este ecologic, pentru ca in cazul marului meu nu a fost nici o problema. Merele astea perfecte pot fi tinute fara coaja chiar si cateva ore  si tot nu se oxideaza. Si asta nu cred ca este un lucru bun. 

Amestecam toate legumele si marul si adaugam dressing-ul. Amestecam bine. Pastram salata la frigider pentru cel putin jumatate de ora inainte de a o servi.  

100 de grame de salata de cruditati contine: 34,2 calorii, 0,2 grame lipide, 0,8 grame proteine, 7,1 gr. carbohidrati 

Pofta buna! 

Tips: daca apa cu care faceti dressing-ul este putin calduta, zaharul si sarea se vor topi mai usor.