Dieta pentru sanatatea inimii

In primul rand este importanta mentinerea constanta a greutatii optime, in functie de varsta si inaltime, fara fluctuatii importante, avand in vedere in mod permanent echilibrul intre numarul caloriilor ingerate si al celor consumate. 

Trebuie evitate dulciurile, bauturile carbo-gazoase, alcoolul, grasimile (maximum 300 mg de colesterol zilnic- de exemplu un galbenus de ou, contine 213 mg si este de preferat consumul de ulei de masline), sarea (maximum 2.400 mg zilnic si verficate etichetele alimentelor pentru ca majoritatea contin clorura de sodiu), mezelurile (inlocuite cu carne de pui sau curcan) si trebuie pus accentul pe consumul de fructe, legume si produse integrale (paine, paste, orez integrale bogate fibre alimentare, minerale si carbohidrati). 

In afara de recomandarea de a merge pe jos cel putin 30 minute zilnic ar fi indicata introducerea in dieta a usturoiului si al ceaiului din frunze de paducel care actioneaza asupra vaselor de sange, relaxand arterele sangvine din jurul cordului. 
 

Ioana Tudorancescu

Nutritionist