Tort cu morcovi

Tort cu morcovi




Tortul cu morcovi deliciosIn plus este o prajitura sanatoasa si foarte usor de facut.   

Ingrediente: 4 oua,350gr faina, 200gr zahar, 1 lingurita cu scortiÅŸoara, 150ml ulei, 1 lamaie, 350gr morcovi razuiti, jumatate de pliculet de praf de copt.

 

Morcovul se razuieste marunt sau se da pe mana robotului de bucatarie pentru a-l cioparti bine. Razuim ÅŸi coaja de lamaie ÅŸi stoarcem sucul. Batem galbenusurile cu zaharul ÅŸi uleiul ÅŸi treptat adaugam faina cu praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie ÅŸi morcovul. Separat, batem bine albusurile si la sfarsit adaugam zeama de lamaie.  

Eu am folosit o tava de tort cu margini detaÅŸabile, dar se pot folosi ÅŸi formele de chec sau orice tava pentru tort. Chiar ma gandesc sa incerc ÅŸi briose cu aluatul acesta. Ungem tava cu ulei ÅŸi tapetam cu faina. Turnam aluatul inauntru ÅŸi o dam la cuptorul incins in prealabil. Trebuie sa stea la cuptor cam 30 minute. 

Se lasa la racit ÅŸi se serveÅŸte presarat cu zahar pudra. In functie de cantitatea de zahar pusa, are in jur de 200 calorii per portie iar din cantitatile de mai sus ies 8-10 portii.  

  

S-aveti pofta!