Suc natural de fructe

Suc natural de fructe




Primul lucru la care trebuie sa renunti cand tii o dieta este sucul. Mie imi este tare greu – de cele acidulate m-am dezobisnuit dar tot poftesc de fiecare data cand vad cate o sticla de suc cu fructe frumoase pe eticheta. (Chit ca stiu prea bine ca fructele sunt mult sub 15% din compozitia sucului).

Am hotarat insa sa nu ma mai ating de ele. Decat sa consum apa cu zahar, coloranti si conservanti mai bine las zaharul in camara si suc imi fac singura din fructe de sezon. Iata reteta preferata pentru toamna.


 

 

  • Un robot de bucatarie (cu blender)
  • O sita
  • Jumatate de kg de struguri albi, dulci
  • Jumate de grepfruit roz
  • 2 mere mai coapte
  • Jumatate de lamaie

 

 

Ii spalam bine de tot si ii culegem de pe ciorchine. Ii punem in blender si ii bazaim pana iese tot sucul din ei. J Apoi ii trecem prin sita astfel incat sa indepartam toate pielitele si samburii.

 

 

Separat curatam merele si le razalim sau le punem in robot. Cand s-au facut piure le stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. De la grepfrut folosim numai miezul. Alegem cu atentie pielitele caci sunt amare si nu ne trebuie in suc. Daca strugurii dau dulceata sucului, grepfrutul este strict pentru calitatile sale tamaduitoare. Grepfrutul, la fel ca lamaia si portocala sunt excelente in caz de raceala. De multe ori mi-au facut mult mai bine la dureri de gat si raceli decat orice antibiotic. Fructul mai si contine multa vitamina C si ajuta la reducerea colesterolului din sange.

Asadar, avem in blender piureul de mere, sucul de struguri si miezul de grepfrut. Bazaim iarasi pana se amesteca bine. La sfarsit, trecem totul prin sita pentru a separa sucul de pulpa. Sucul final va fi oricum mai gros decat ce cumparam din comert dar putem folosi si restul de pulpa de fruct drept umplutura pentru clatite sau in iaurtul de dimineata.

 

 

Am obtinut cam 350ml de suc cu adevarat natural, plin de vitamine si antixoidanti. Poate vi se pare prea multa munca pentru un singur pahar dar va asigur ca merita din plin.

Nu recomand sa faceti mai mult decat beti o singura data pentru ca, fiind lipsit de orice fel de conservanti, are viata foarte scurta.

 

 

 


 

S-aveti pofta!

Prima oara ne ocupam de struguri. E mai usor daca luati struguri fara samburi dar eu incerc mereu sa cumpar produse cat mai naturale, deci si struguri iau romanesti, de preferat de la tarani.

Ne trebuie: