Abdomen plat in numai 4 zile

Abdomen plat in numai 4 zile

Mai treci cu vederea cand pe sub hainele unui barbat observi cum ceva le impinge in afara si parca vrea sa iasa. Ce sa fie? Ce altceva decat “butoiasul naravas”.Iar uciderea esteticului odata cu aparitia burtii tine fie de un stil de viata dezechilibrat ori de retentia de apa. Da, da ati auzit bine! Iar azi discutam despre dieta, care v-ar putea ajuta sa dobanditi un abdomen plat in numai 4 zile. Aceasta se numeste Flat Belly Diet. Iar noi ne-am concentrat atentia azi pe etapa de inceput a dietei.

 

4 zile de dieta in care puteti slabi pana la 3 kilograme. Pregatiti sa incepem? Veti consuma numai apa Sassy (care este pusa la dispozitia tuturor celor care vor sa urmeze dieta Flat Belly), in timp ce veti servi numai alimente sanatoase, pline de savoare. Si pentru ca multi dintre voi probabil nu stiu ce gust are apa Sassy, va vom da reteta. Apa Sassy se prepara din: 2 litrii  de apa, 1 lingura de ghimbir proaspat (tocat), 1 castravete mediu (decojit si taiat marunt), 1 lamaie de dimensiune medie (taiata felii) si 12 frunze de menta. Se combina toate ingredientele si se lasa sa stea in frigider, o noapte intreaga. Apoi veti servi din aceasta bautura toata ziua urmatoare.

 

Care sa fie scopul unei asemenea diete? Eliminarea gazelor intestinale, reducerea retentiei de apa, eliminarea resturilor de mancare pentru ca astfel stomacul sa arate bine.  Insa, trebuie sa respectati regulile diete. Care-s acelea? Va trebui sa va abtineti de la unele alimente. Iata-le!

 

Sarea
Evitati sa puneti solnita pe masa, sa consumati alimente sarate sau procesate. Sodiul este atras de apa, iar aceasta combinatie nefericita va declansa retentia de apa, care adesea este asociata cu luarea in greutate. Creeaza un oarecare disconfort, va simtiti plini, ca niste gogosele.

 

Excesul de carbohidrati
Asa cum va spuneam mai demult, organismul este precum un calculator. Are mereu o solutie salvatoare. Muschii depoziteaza un tip anume de carbohidrat numit glicogen. Iar fiecare gram de glicogen este stocat impreuna cu alte 3 de apa. Pentru a parea mai supli, incercati pe o perioada scurta sa ardeti aceste depozite de carbohidrati. Si ulterior veti scapa de excesul de apa.

 

Alimente crude
Stiati ca o jumatate de cana cu morcovi gatiti are aceeasi nutrienti cu una de morcovi cruzi, insa ocupa mai putin spatiu in tractul gastrointestinal? Pentru a beneficia de un abdomen plat consumati numai legume gatite (nu calite), portii mici de fructe neindulcite (confiate) si fructe la conserva in suc natural. Acest lucru va va permite sa asimilati nutrientii de care aveti nevoie, fara ca tractul gastrointestinal sa-si mareasca volumul.

 

Alimente care provoaca gaze
O senzatie tare neplacuta.
Anumite alimente provoaca gaze in tractul gastrointestinal. Acestea sunt: conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza, ceapa, ardeii si citricele. Iar daca simtiti un usor discomfort imediat dupa ce ati mancat, vedeti daca alimente se ragasesc in lista celor de sus.

 

Guma de mestecat
Este usor ca de fiecare data cand vreti sa va improspatati respiratia sa mestecati guma. Recunosc ca mie una imi provoaca sete, motiv pentru care m-am lasat de acest viciu. Insa, ceea ce probabil nu stiti este faptul ca mestecand guma inhalati aer, care de altfel ajunge in tractul gastrointestinal, provocand balonare. Ufff ce neplacut! 🙂

 

Alcool polihidric
Acesti inlocuitori ai zaharului, care mai poarta denumirea de xitiol si malitol, se folosesc de obicei in produsele sarace in calorii si carbohidrati (prajituri, bomboane, batoane energizante) si asta pentru ca au un gust dulce. La fel ca si in cazul fibrelor, tractul gastrointestinal nu le poate absorbi pe toate. Ceea ce nu este placut pentru burta. Alcoolul polihidric declanseaza gaze, balonare, diaree si distensie.

 

Prajelile
Mancarurile grase, in special cele gatite prin prajire, iau mai mult timp digestiei, motiv pentru care provoca senzatie de balonare. Le puteti inlocui cu grasimi sanatoase (mononesaturate): avocado, nuci, seminte, uleiuri, masline si ciocolata neagra.

 

Condimentele
Trebuie sa va marturisesc ca servesc foarte rar mancaruri condimentate. O sa ma intrebati de ce? Pentru ca imi dau o senzatie usoare de iritare a stomacului. Mancaruri condimente cu piper negru, nucsoara, usturoi, pudra de chilli, sos picant, mustar, sos pentru gratar, sos de rosii ori otet, toate acestea stimuleaza secretia gastrica, determinand o iritare a mucoasei stomacale.

 

Sucurile dulci
S-a discutat foarte mult pe aceasta tema. Este bine stiut faptul, ca sucurile carbogazose nu au nimic bun, poate doar reclama. Si sincer va intreb, unde credeati ca o sa ajunga toate acele bule de gaz? Isi fac culcus in stomac. Iar pe urma cine se plange ca burta ia luat-o la vale!?

 

Bauturile acide
Nu, nu am intrat in laboratoul de chimie si nu ne-am jucat cu substantele! Este vorba de cu totul si cu totul altceva. Alcoolul, cafeaua, ceaiul, cacaua fierbinte si sucurile din fructe sunt iritante pentru stomac. Dupa ce urmati dieta, puteti sa va bucurati de aceste bauturi daca le serviti cu moderatie. Dupa aceasta etapa a dietei, puteti trece mai departe, incercand sa va familiarizati cu principiile Flat Belly Diet.