Piept de pui in sos de vin

|Diana Borca |
Piept de pui in sos de vin


 

Ingrediente:

  • Un piept de pui dezosat si curatat de grasimi
  • 4-5 catei usturoi
  • Sare, piper alb si negru
  • 100g unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura otet aromatic
  • Zeama de la o lamaie
  • O legatura patrunjel
  • 150ml vin alb  

 

Pieptul se taie bucatele, se tavaleste prin sare, piper si se unge cu putin unt. Se da la frigider pana pregatim sosul.

Intr-o craticioara, topim untul ramas (cu grija, sa nu se arda) apoi adaugam vinul, sarea, piperul, zaharul, otetul si zeama de lamaie si lasam la fiert vreo 5 minute sa se evapore alcoolul. Intre timp tocam usturoiul marunt si il adaugam la sos dupa care oprim focul.

Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine.

Putem servi puiul pe lipie, cu paine neagra, pe langa o salata verde simpla sau cu orez. Oricum ar fi, este delicios!

S-aveti pofta! 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: