Ingrediente: Un piept de pui dezosat si curatat de grasimi 4-5 catei usturoi Sare, piper alb si negru 100g unt 1 lingura zahar brun 1 lingura otet aromatic Zeama de la o lamaie O legatura patrunjel 150ml vin alb Pieptul se taie bucatele, se tavaleste prin sare, piper si se unge cu putin unt. Se da la frigider pana pregatim sosul. Intr-o craticioara, topim untul ramas (cu grija, sa nu se arda) apoi adaugam vinul, sarea, piperul, zaharul, otetul si zeama de lamaie si lasam la fiert vreo 5 minute sa se evapore alcoolul. Intre timp tocam usturoiul marunt si il adaugam la sos dupa care oprim focul. Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine. Putem servi puiul pe lipie, cu paine neagra, pe langa o salata verde simpla sau cu orez. Oricum ar fi, este delicios! S-aveti pofta!