Chef Easypeasy.ro

Chef Easypeasy.ro

Somon cu seminte si sos de iaurt cu turmeric, ardei umpluti cu orez salbatic si creveti sau mezeluri facute in casa, fac parte din meniul permanent al ei. Cand mai afli si ca are 2 pisici, ti-e imposibil sa nu o adori. 
 

Dietetik: E de ajuns sa scroll-ezi o pagina de pe easypeasy.ro ca sa salivezi minute in sir la vederea mancarurilor care zambesc frumos la aparat. Ce a aparut inainte blogul sau pasiunea culinara, sau a fost o simbioza inca de la inceput ?

  

Easypeasy: Sa stii ca si mie mi-e pofta uneori cand ma uit la propriile poze, desi, fara exceptie, gatesc doar ca sa mancam, noi si prietenii nostri. Intai a fost pasiunea pentru gatit, blogul a venit ca o extensie fireasca a acesteia. Dupa mai multe incercari esuate de blog personal, mi-am dat seama ca mi-e usor sa impart cu altii ceea ce gatesc, mai degraba decat ceea ce gandesc, si pentru ca tocmai primisem in dar de la colegi un aparat foto, m-am apucat de easypeasy, intai la blogspot, iar apoi, pe easypeasy.ro, domeniu pe care l-am primit cadou de la prietena mea draga, Ana.

  

Dietetik: Experimentezi tot felul de mancaruri. De ardei umpluti cu orez salbatic si creveti nu am auzit pana acum si ma intreb daca e o inventie de-a ta. Iti place sa faci mancaruri romanesti with a twist. Ce ai experimentat pana acum ? 

 

Easypeasy: E drept ca in bucatarie experimentez cu te miri ce, mintea mea, altfel foarte sistematica si organizata, a gasit aici teren de joaca primitor. Nu urmez decat rar retele, de aceea nu o sa pot niciodata sa fac delicioasele deserturi pe care le face buna mea prietena Mazilique (http://chez-mazilique.blogspot.com). Si-apoi, de ce-as vrea asta, cand pot sa primesc de la ea cea mai buna tarta cu lamaie si cele mai bune briose cu ghimbir? Sunt rasfatata:) Iar in bucataria mea sunt libera sa inventez, sa ma joc, uneori periculos, dar cel mai adesea cu bucuria unui fel nou grozav de bun si nemaivazut. Da, ardeii umpluti cu creveti sunt ceva la care m-am gandit eu, pentru ca nu ma dau in vant dupa cei de post. La fel si somonul cu rosii cherry si seminte. Clatitele americane in forma de cap de ursulet, una din inventiile cele mai populare de pe easypeasy.ro, au fost, ce-i drept, ideea sotului meu. Inovam impreuna:)! 

 

  

Dietetik: Mancarurile pe care le etalezi pe blog par foarte elaborate. Cat de complicat e sa le faci? Mai exact cat timp iti petreci in bucatarie pe zi si care e sursa inspiratiei tale ? 

 

Easypeasy: Vai, dar nu-s deloc complicate mancarurile, filosofia easypeasy.ro este ca oricine poate sa gateasca si pentru ca sunt foarte ocupata, nu petrec foarte mult timp in bucatarie.Unele dintre cele mai gustoase mancaruri pe care le-am facut vreodata au fost o aglomerare de ingrediente la tava. Si pentru ca ma incapatanez sa le fac pe toate, am gasit o cale sa mancam de casa fara sa imbatranim in bucatarie. Gatesc deopotriva de placere si de nevoie, si cred ca am reusit sa gasesc un echilibru intre cele doua. 

  
 
Dietetik: Easypeasy a incercat sa tina un regim de viata sanatos. Mai nou iti faci singura mezelurile in casa. De unde a venit ideea asta si cine se bucura produsul finit ? 

 

Easypeasy: Ca toate ideile bune, si aceasta a venit dintr-o experienta. Experienta lecturii unei etichete de sunca la supermarket. Inspaimantator! Beneficiarii sunt intotdeauna familia, prietenii si colegii mei, cu ei impart tot ce gatesc si nici pateul de casa nu face exceptie. Chiar azi am adus la birou un nou sortiment, pateul de pui cu ciuperci. A fost foarte apreciat:) 

 

Dietetik: Cand esti gourmet sau gurmand, pick one, perspectiva unui regim e destul de greu de digerat. Am citit ca v-ati apucat si voi la un moment dat de regim. Ce ati mancat, cat a tinut si care au fost rezultatele ? 

 

Easypeasy: De regim ne-am apucat din pacate din motive de sanatate. Despre regimurile de slabit am o parere foarte proasta. Cred ca orice regim care dureaza mai putin de o viata, nu-i de tinut. Ceea ce nu inseamna ca sustin o dieta permanenta drastica, ci doar putina moderatie si traiul in buna intelegere cu prorpiul corp. La final, cu totii trebuie sa fim fericiti. 

 

 

 

Dietetik: Care este cel mai delicios fel de mancare gatit in propria bucatarie? 

Easypeasy: Am foarte multe mancaruri preferate, toate cele din tag-ul Favorites:) Mi-e foarte greu sa aleg un singur fel, cel mai cel, dar o sa mentionez totusi cateva succese recente, cum ar fi terina de mamaliga cu legume, mezelurile de casa, costitele la tava, ramenul si pestele in sos de unt cu verdeturi. 

 

Dietetik: Dar cea mai buna mancare pe care nu ai gatit-o tu? 

Easypeasy: Cea mai buna mancare pe care nu am gatit-o eu sunt sarmalele facute de mama mea, inegalabile.  

 

Dietetik: Orice Chef are nevoie de un moment de relaxare. Unde mergi sa mananci cand te-ai saturat sa gatesti si vrei sa gateasca altcineva pentru tine ? 

Easypeasy: Cand m-am saturat de gatit, ma duc la mama. Nu la restaurantul cu acelasi nume, ci chiar acasa, la mama mea. Si odata la foarte mult timp merg la Benihana pentru teppanyaki. In rest, nu-mi place chiar deloc sa mananc in oras si cand o fac, este de nevoie.