Fuctele pe stomacul gol Fructele au acelasi aport caloric mancate inainte sau dupa masa, dar daca sunt consumate cu stomacul plin acestea nu trec imediat in intestinul subtire ci fermenteaza in stomac provocand o digestie neadecvata. De aceea este recomandabil consumul de fructe pe stomacul gol, la micul dejun si la orele tentempié-urilor (11h si 17h). Carbohidratii se consuma in prima parte a zilei Fructoza este zaharul provenit de la fructe si este un monozaharid usor de asimilat de organism. De aceea fructele sunt o sursa imediata de energie, de preferat de consumat inainte de ora 12, pentru a oferi energia necesara activitatii intelectuale si fizice de pe parcursul zilei. Retentia de lichide si consumul ridicat de apa Excesul de sare, de alcool, sedentarismul, fluctuatiile hormonale, problemele hepatice sau cardio-renale pot face ca tesuturile sa acumuleze lichide. Cu cat se consuma mai multa apa cu atat sarurile sunt mai diluate si mai usor de eliminat. Deasemenea se recomanda consumul de infuzii cu efect diuretic si consumul de sparanghel prospat. Ioana Tudorancescu Nutritionist