Meniu de ingrasare

Dieta 2500 calorii 
 

Pentru a creste in greutate iti recomand sa nu alegi calea cea mai la indemana de a consuma multe grasimi fara valoare nutritiva ci sa te profilezi pe o dieta echilibrata si naturala. Daca nu suferi de disfuntii provocate de dereglari hormonale si daca nu esti supusa la  stres exagerat  o alimentatie lacto-vegetariana este in mod normal suficienta pentru a castiga cele 5 kg. 

In acest proces trebuie evitate bauturile carbo-gazoase deoarece scad pofta de mancare si mancarurile foarte calde, dat fiind faptul ca acestea dau senzatia de satietate mai devreme decat cele temperate sau reci. 

Aprecierea greutatii se va face pe acelasi cantar si la aceeasi ora o data pe saptamana. 

Programul va fi asociat cu sport de tip anaerob, ca abdomene, ridicari de greutati pentru a nu castiga in masa grasa ci in masa musculara. Alergarile, mersul pe bicicleta sau inotul de mai mult de 15 minute nu sunt recomandate.  

Dieta: 

Consum de alimente de cinci – sase ori pe zi.

Intre mese consumate stafide, alune, migdale, fistic, seminte (prajite fara sare).

De baut 2l de apa pe zi.

Alimentele cele mai bogate in calorii sunt cartofii, orezul, cerealele si sosurile cu smantana si branza tip carbonara si maioneza.

Este importanta includerea in dieta a fructelor si legumelor. 
 

Mic dejun: Un bol de muesli cu lapte; o felie de paine integrala prajita cu unt si miere.

Ora 11: Suc de portocale proaspat cu zahar brun, sandwich de ton sau de unt si cascaval.

Pranz: Salata verde cu telina si morcov; Paste cu sos carbonara; paine integrala; desert.

Ora 17: 30g de stafide; o banana.

Cina: Supa de legume; peste/pui cu garnitura de orez sau cartofi fierti cu dressing de ulei de

 

masline.

 

Ioana Tudorancescu

Nutritionist