Ce facem cu mamaliga rece?

Ce facem cu mamaliga rece?

Daca nici voi nu stiti ce sa faceti cu mamaliga rece, iata o idee: 

Chiftele de mamaliga.Ingrediente:

  • Mamaliga rece (eu am avut vreo 4-5 linguri mari)
  • 1-2 oua crude
  • 200 gr cascaval
  • Patrunjel
  • Sare, piper alb
  • Pesmet, faina

 

 

 

In primul rand maruntim mamaliga (care daca-i rece e si intarita). Recomand zdrobitrorul de cartofi. O amestecam cu ouale, cascavalul, sare, piper si patrunjel. Framantam ca pe aluat, o compozitie potrivita pentru a forma chiftelute.

 

 

Fiecare biluta o tavalim prin faina, ou batut cu tot ce va place voua si pesmet (in aceasta ordine si le prajim in ulei incins. Recomand pregatirea in prealabil a bilutelor pentru ca se fac foarte repede si ramane tigaia goala pana le pregatiti voi pe urmatoarele.

Da stiu…prajirea nu-i ideala. Daca aveti mai mult timp la dispozitie le puteti pune pe o hartie de copt, intr-o tava si la cuptor pana se rumenesc.

 

 

Toata afacerea dureaza cam…10 minute + timpul de preparare. Iese un bol mare de chiftelute pe care le puteti folosi pe post de garnitura sau le puteti servi cu diverse sosuri. 

S-aveti pofta!