In continuare urmeaza o reteta care este posibil sa sfideze orice fel de reguli de bucatareala decenta, insa al carei rezultat a fost delicios, justificand astfel orice "infractiune" culinara. Am cumparat o halca mare de spata de porc, o sticla de vin alb (nu ma pricep, habar nu am daca e bun sau rau, costa in jur de 7 lei deci nu poate fi vreo minunatie). Ingrediente pentru porc cu vin: – 500 g spata, pulpa sau ceafa (nu muschi pentru ca nu are grasime) – 2 cartofi – 4 ciuperci mari – 1 l vin alb – jumatate de ceapa mica si o capatana mica de usturoi. – marar, busuioc, boia Metoda de preparare porc cu vin Pregatiti un mujdei din capatana de usturoi. Cu cateva ore inainte a incepe prepararea, asezati intr-un castron carnea, turnati deasupra vinul si mujdeiul de usturoi. Lasati la caldura. Apoi preparati cele necesare. Toate acestea se aseaza int-o tava (ceapa tocata, cartofii si ciupercile feliate) cu capac conform modelului. Se incinge cuptorul timp de 10 minute, dupa care se da la minim si se introduce capodopera. Eu am lasat-o 30 de minute, timp in care mi-am mai bagat nasul sub capac si am mai completat cu vin. Am completat cu o salata verde. Pofta buna la "porc au vin" :)!