Le-am folosit si de aceasta data, intr-o combinatie vesela si colorata. Ingrediente: 10-15 ciuperci champignon de marime medie, 1 ardei gras portocaliu sau rosu (culoarea nu e obligatorie), 1-2 rosii mici, sare, piper, cateva frunze de patrunjel proaspat, 2-3 crengute mici de busuioc proaspat,o lingurita de ulei de masline. O tigaie grill (grill pan) este suficienta pentru aceasta reteta, dar daca putem sa folosim gratarul cu carbuni sau lemne este excelent. Eu am optat pentru aragaz. Ciupercile se spala si se curata. Ardeiul se curata de samburi si se taie rondele. Rosiile se taie in 3-4 felii mari si groase. Se incinge gratarul. Se aseaza ciupercile cu lemelele in jos si se lasa aproximativ 3-4 minute. La fel facem si cu rondelele de ardei. Intoarcem ciupercile si ardeii pe partea cealalta si le mai lasam 3-4 minute. Tot acum presaram sare si piper. Dupa ce scoatem ciupercile si ardeii, punem pe grill si rosiile, pe care nu le lasam mai mult de un minut pe fiecare parte. Desi la prima vedere ciupercile par uscate, ele vor ramane moi si zemoase in interior. Aranjam totul pe farfurie si decoram cu frunze de patrunjel taiate marunt si cu busuioc. Stropim totul cu putin ulei de masline. 100 de grame de ciuperci cu rosii la gratar contin: 72 de calorii, 7,8 gr proteine, 8,2 gr. carbohidrati si 0, 2 gr. lipide Tips.: Mai puteti adauga pe grill si alte legume cum sunt: dovleceii si vinetele si puteti folosi o multime de plante aromatice proaspete, dupa gustul vostru Pofta buna!