Am o dieta dezechilibrata…




Daca ai ore de masa neregulate, va trebui sa faci o schibare din acest punct de vedere, astfel incat sa ingeri alimente nutritive o data la 3-4 ore, care sa-ti aporte in jur de 1300 de calorii zilnic, la fel ca o persoana cu ritm normal de viata, care are de pierdut in jur de 10kg.

 

 

Introducerea in dieta a tuturor alimentelor necesare furnizarii energiei zilnice, a vitamineleor si mineralelor care inlesnesc buna functionari a organismului (paste, cereale, fructe, legume, orez, carne si peste) in cantitati mici si o data la 3 ore, te va ajuta sa pierzi in medie 1kg pe saptamana. Apa va fi bautura exclusiva in viitoarele saptamani, dat fiind ca alcoolul are numeroase calorii pe care nu le luam in coniderare in cazul unei diete (un pahar de Martini de 80ml-128Kcal, un Bloddy Mary de 150ml-211 Kcal, o bere-125-200kcal).

 

 

 

 

Sugestia mea este sa adaptezi un regim de slabit de 1200 Kcal in functie de disponibilitatea ta, incercand sa ingeri alimente astfel:

 

 

Dimineata cand ajungi acasa, vei consuma ceea ce ar fi o cina usor de digerat pentru o persoana cu un orar normal: legume fierte, piept de pui la gratar, mancare de varza sau de fasole fara ulei, condimentata cu piper si sos de rosii, conopida cu patrunjel si ulei de masline; cand te trezesti, in jur de 13h vei servi asa zisul mic dejun,care va cuprinde suc de portocale natural cu paine prajita integrala si sunca fara grasime sau muesli cu iaurt, dupa 2 ore, doua prune, iar inainte de serviciu, in jur de ora 7, ceea ce corespunde mesei de praz si constituie cel mai important aport caloric al zilei si anume paste cu sos de rosii, orez cu ton, salata de cruditati cu carne de vaca, peste la gratar cu cartofi copti. In orele de lucru, in caz ca ti se va face foame, vei consuma doar fructe precum mere, banane, pere sau un snack de cereale care-ti va linisti pofta de dulce.

 

 

In viitoarea luna evita branza, cascavalul, sosurile cu smantana tip carbonara, pizza, bauturile precum coca-cola, nesstea, ciocolata, painea, croissantele, shaorma, precum si dulciurile, incercand ca toate alimentele sa fie preparate de tine, fierte, la gratar sau la cuptor, iar consumul de apa sa fie de cel putin 1,5l zilnic.

 

 

 

Ioana Tudorancescu

Nutritionist