Pui cu lemongrass

Pui cu lemongrass

E aromata ca o lamiae dar fara acreala caracteristica. Daca o cumparati proaspata (am vazut pe la Metro), sa stiti ca de la ea se foloseste numai tulpina, si de acolo, numai partea interioara care se marunteste bine. Este o planta foarte fibroasa care de cele mai multe ori este folosita in preparate pentru a da aroma si se scoate inainte de servire.

Eu am folosit varianta la borcan(de la Mega Image), conservata cu sare, zahar si acid citric ceea ce mi-a permis sa o pastrez, nu am fost nevoita sa o aleg dupa preparare. 

 

 

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui dezosate si curatate de grasime
  • O lingurita de lemongrass
  • O lingurita sos de soia
  • O lingurita ulei de masline
  • O lingura miere
  • Sare, piper
  • O bagheta frantuzeasca

 

Amestecam bine condimentele si tavalim puiul prin ele. Intr-o tigaie antiaderenta il lasam sa se prepeleasca 4 minute pe o parte si 4 pe cealalta. Scoatem puiul pe o farurie si in sosul ramas in tigaie, prajim usor cateva feliute din bagheta frantuzeasca.

Un pranz rapid, simplu si cu aroma deosebita! 

S-aveti pofta!